Detoxifică-ți ficatul cu metode naturale. 11 remedii naturale de mare ajutor

Detoxifică-ți ficatul cu metode naturale

Detoxifică-ți ficatul cu metode naturale și bucură-te de sănătate. Simptomele precum balonarea și dificultatea de a pierde în greutate, însoțite de oboseală și nervozitate, nu sunt întotdeauna atribuite intoleranței alimentare sau altor tulburări, dar pot duce la un ficat intoxicat. Iată câteva sfaturi pentru purificarea și detoxifierea ficatului într-un mod natural și eficient pentru a-ți recâștiga starea de bine pierdută.

Când și de ce să-ți purifici ficatul?

Purificarea ficatului este foarte importantă pentru menținerea unei stări corecte de sănătate și prevenirea numeroaselor afecțiuni. Este de fapt cel mai important organ pentru filtrarea deșeurilor și toxinelor din organism, dar nu numai. Anumite dispoziții non-fizice, cum ar fi depresia, oboseala cronică, starea de spirit și furia, sunt adesea legate de un ficat greu și încetinit.

Acesta este motivul pentru care purificarea ficatului este echivalentă cu asigurarea unei stări corecte de sănătate fizică, psihologică și emoțională. Dacă există prea multe substanțe toxice, ficatul devine obosit și nu își poate face treaba în mod corespunzător. Consecința sunt tulburările și bolile de diferite tipuri. Uneori ficatul este supraîncărcat cu toxine, dar nu dă simptome specifice. Dacă este simptomatic, pe de altă parte, la nivel fizic, poate apărea durere în partea superioară a abdomenului care poate ajunge în zona lombară, ca durere reflectată.

Detoxifică-ți ficatul cu metode naturale. Să vedem care sunt cele mai eficiente remedii naturale pentru a-ți curăța ficatul.

1. Apă și lămâie, dimineața pe stomacul gol

Este cel mai simplu remediu. O modalitate naturală de a curăța ficatul este consumul unui pahar cu apă fierbinte cu jumătate de lămâie stoarsă, dimineața pe stomacul gol. Acest remediu ajută, de asemenea, la reglarea pH-ului intern și la menținerea intestinelor curate, împreună cu ficatul.

2. Anghinarea, un remediu clasic

Anghinarea este cel mai cunoscut și cel mai utilizat remediu în purificarea ficatului. Îndeplinește o funcție diuretică destul de importantă, care permite eliminarea calculilor de colesterol. Se utilizează pentru a stimula secreția de bilă și drenarea conductelor hepatice. De asemenea, este indispensabil în caz de steatoză hepatică (ficat gras). Principiul funcțional este cinarina.

3. Curcuma, condimentul auriu pentru ficat

Curcuma este un condiment care stimulează funcția ficatului și este un remediu anti-colesterol. Băutura pregătită din curcuma este un detoxifiant bun și se recomandă scăderea colesterolului în exces. Se prepară prin adăugarea a două lingurițe de pudră de turmeric, una de ghimbir, și un un vârf de linguriță de piper negru la 100 ml de lapte de cocos și jumătate de pahar de apă fierbinte. Se îndulcește cu miere și se bea cel puțin două săptămâni. Alternativ, pot fi utilizate suplimente pe bază de curcuma. Nu se recomandă în caz de hemoroizi, sarcină, ulcer, pietre, hemofilie.

4. Armurariu pentru drenarea ficatului

Armurariu este o plantă mediteraneană bogată în ingrediente active (Silimarina și silibina), datorită cărora a fost responsabil pentru unele acțiuni benefice importante, cum ar fi capacitatea de a stimula funcției hepatice și de a reduce inflamația. Armurariul este util, de asemenea, în caz de hepatită și după o lungă terapie medicamentoasă, pentru persoanele care consumă alcool peste cantitatea potrivită și care fumează foarte mult. Se recomandă tinctura, extractele uscate sau ceaiul de plante să fie luate de două ori pe zi, de preferință la schimbarea anotimpului sau după cum este necesar. Poate fi luat în ceai de plante sau sub formă de capsule de extract uscat.

5. Păpădie

Păpădia este o plantă medicinală cu proprietăți curative. Demne de remarcat sunt proprietățile excretării excesului de colesterol produs de ficat și proprietățile sale diuretice. Este un adjuvant excelent pentru a însoți regimurile dietetice sau în caz de retenție de apă, probleme ale tractului urinar și celulită. Este contraindicată în caz de reflux gastric sau tulburări ale sistemului digestiv. Păpădia poate fi administrată sub formă de ceai de plante sau tablete. Este indicat să consumi treptat păpădia, pentru a nu grăbi prea tare purificarea, tocmai pentru că este foarte eficientă.

6. Aloe, sucul amar al ficatului

Sucul de aloe este o băutură detoxifiantă și este cel mai frecvent utilizată pentru tratamentul ficatului și al intestinelor. Cu gustul său amar, tipic purificatorilor, îndeplinește mai multe funcții: calmează membrana mucoasă a stomacului, promovează curățarea intestinală și ajută ficatul să elimine toxinele sale. Recomandare: Un pahar înainte de mese, timp de cel puțin două luni.

7. Detoxifică-ți ficatul cu metode naturale: Suc de mere

Mărul este bogat în numeroase substanțe care sunt benefice pentru ficat, în special, pectină și acid malic. Sucul de mere este utilizat în diferite tehnici de curățare a ficatului, dar este eficient și consumat singur. Este important să faci o cură cu cel puțin două pahare de suc de mere pur pe zi, timp de o lună.

 8. Chimen

Chimenul are proprietăți digestive, purificatoare și stimulatoare ale ficatului și ale tractului biliar. Poate fi folosit pentru a da o notă de aromă preparatelor și ca ceai de plante la sfârșitul mesei. Poate fi combinat cu fenicul, mentă și armurariu, pentru o sinergie plăcută și eficientă.

9. Ghimbir, un bun detoxifiant hepatic

Ghimbirul este capabil să regleze nivelul colesterolului și să curețe ficatul de deșeuri acumulate. Ceaiul din plante cu ghimbir este detoxifiant și dizolvă calculii hepatici. Ai nevoie de un vârf generos de linguriță de ghimbir praf sau, alternativ, de 2 cuburi de aproximativ 1 cm de ghimbir proaspăt. Poți folosi ghimbirul cu tot cu coajă, doar să cureți suprafața cu un cuțit mic, astfel încât ingredientele active să fie eliberate în infuzie într-un timp mai scurt. Poți tăia ghimbirul proaspăt în felii subțiri: 5 sunt suficiente. Fierbi vreo patruzeci de minute în aproximativ 250 ml de apă, după care lași la infuzat câteva minute, filtrezi și bei.

10. Ardeiul iute, un ajutor pentru purificarea ficatului

Chili detoxifică ficatul, reduce nivelul colesterolului si previne unele boli ale ficatului, cum ar fi fibroza. Crema de morcovi, ghimbir și ardei iute este foarte purificatoare. Ai nevoie de o grămadă de morcovi, un litru de bulion de legume, o ceapă, un vârf de chilli și ghimbir. Completează cu ulei de măsline extravirgin și sare după gust. Taie morcovii în bucăți mici și rumenește-i într-o tigaie împreună cu ceapa, ardeiul iute și ghimbirul. Amestecă și adaugă tot bulionul. Servește crema rezultată cu ulei de măsline extravirgin și coriandru.

11. Morcovul, un excelent purificator hepatic

Morcovul are o mare putere de curățare a ficatului. Îl poți consuma gătit, combinat cu alte condimente cu aceleași proprietăți, sau cu legume care ajută la funcțiile de purificare și drenare ale corpului, precum feniculul. Pentru a profita de acțiunea sa purificatoare, consumă și sucul său proaspăt.

My title page contents