Beneficiile uleiului de broccoli. Un produs natural foarte prețios

Beneficiile uleiului de broccoli, un produs natural încă puțin cunoscut, dar foarte prețios. Utilizat în special în produsele cosmetice, este ideal pentru îngrijirea părului și a pielii. Este deosebit de util pentru părul creț, care tinde să se electrizeze. De asemenea, este utilizat pentru îngrijirea pielii, ajutând la prevenirea apariției ridurilor. În ciuda așteptărilor, mirosul său nu amintește de mirosul tipic de broccoli.

 

Uleiul de broccoli are un efect de netezire și anti-frizz asupra părului și este protector și regenerant pentru pielea matură.

Beneficiile uleiului de broccoli. Ulei de semințe de broccoli

Obținut prin presarea la rece a semințelor mici și maro de broccoli, acest ulei reprezintă un ingredient din ce în ce mai răspândit și este utilizat în prepararea cosmeticelor naturale. Spre deosebire de alte tipuri de ulei vegetal, acesta poate fi utilizat numai pentru uz extern. Prin urmare, ingestia nu este recomandată, deoarece nu este un ulei comestibil din cauza prezenței unei cantități mari de acid erucic.

Dacă vrei să beneficiezi de proprietățile oferite de broccoli, poți pune semințele la încolțit și să le consumi astfel în salate. Au un gust ușor picant și sunt bogate în săruri minerale, vitamine și substanțe cu sulf.

Ulei esențial de broccoli

Acest ulei este extras din broccoli și are un remarcabil efect hrănitor și hidratant. Este bogat în vitamine, în special în grupele A, C și K. Mai mult, reprezintă o sursă bună de săruri minerale, printre care se numără calciul. Și nu în cele din urmă, conține acizi grași, cum ar fi Omega 9 și Omega 6 .

Beneficiile uleiului de broccoli. Cum să-l folosești?

Datorită prezenței vitaminei A, uleiul de semințe de broccoli are o acțiune antioxidantă importantă. Acest ulei este util pentru a contracara efectele îmbătrânirii pielii. Mai mult, are o acțiune importantă în protejarea pielii de poluanții externi. Pentru pielea tânără sau matură, regenerează celulele, le protejează și stimulează refacerea acestora.

Pe față poate fi folosit ca ser. Pe părul umed se aplică în loc de balsam.

Beneficiile uleiului de broccoli pentru păr

Una dintre cele mai bune utilizări ale acestui ulei particular este aplicarea pe păr. Acesta oferă părului un aspect strălucitor și acționează ca un silicon.

Prin puterea de netezire și condiționare ridicată, este capabil să evite electrizarea părului, fără a deteriora fibrele capilare. Prin urmare, poate fi utilizat ca o alternativă validă la un balsam sau la o mască de păr. Este recomandabil să aplici câteva picături de ulei de broccoli pe scalp, o dată sau maxim de două ori pe săptămână, după șamponare, pe părul încă umed. După ce l-ai lăsat să acționeze aproximativ o jumătate de oră, clătești părul și-l masezi ușor. În cazul părului fin, este de preferat să folosești o cantitate foarte mică de ulei. Pentru a nu îngrășa părul și a-l încărca în exces.

Uleiul de semințe de broccoli poate fi adăugat la alte ingrediente naturale, cum ar fi uleiul de nucă de nucă de cocos sau de jojoba, pentru a crea un balsam perfect pentru părul tău. Mai mult decât atât, uleiul de broccoli poate fi combinat cu șamponul sau balsamul folosit în mod normal pentru a obține un produs care oferă mai multă hidratare și strălucire.

Beneficiile uleiului de broccoli pentru piele

Are o eficiență protectoare și regeneratoare chiar și pe pielea matură. Este, de asemenea, un ulei eficient antirid. De asemenea, ajută la prevenirea și combaterea problemelor pielii, cum ar fi acneea și petele solare. Pe lângă protecția solară pe care o aplici, acest ulei poate fi un ajutor suplimentar pentru a proteja pielea de boli ale pielii în timpul expunerii la soare.

Este recomandabil să păstrez uleiul în frigider odată ce ai deschis flaconul, iar acest lucru se aplică tuturor uleiurilor vegetale. Astfel, le poți păstra timp de aproximativ 2 ani.

 

 

My title page contents