Cum scapi de petele de la soare. Ce metode să folosești?

Cum scapi de petele de la soare, bună întrebare! Petele solare sunt cauzate de expunerea prelungită la razele UV directe și apar pe suprafața pielii. Pot apărea la orice vârstă și, în general, nu implică riscuri pentru sănătate. De obicei, acestea apar mai frecvent la persoanele cu piele deschisă la culoare, dar nu numai. În timp, au fost dezvoltate multe metode pentru a le elimina. Opțiunile includ creme, remedii naturiste și proceduri medicale care promit să elimine definitiv aceste pete.

 

I. Cum scapi de petele de la soare? Folosește un medicament care combate apariția petelor de la soare

1. Poți reduce vizibilitatea petelor solare cu ajutorul unei creme cu retinol

Așteaptă 20 de minute după spălarea feței, apoi stoarce pe deget o cantitate de cremă de dimensiunile unui bob de mazăre. Întinde crema pe petele de la soare care au apărut pe față, gât, brațe și mâini. Retinolul este un derivat al vitaminei A și este eficient în înlăturarea treptată a petelor de soare. Reaplică crema o dată pe zi, până când pielea este vizibil mai curată, mai deschisă.

2. Cumpără din farmacie un preparat galenic pe bază de hidrochinonă

Hidrochinona este eficientă și pentru eliminarea petelor solare. Cremele cu hidrochinonă sunt aplicate, în general, cu ajutorul unor mănuși din latex. Pune o doză mică de cremă direct pe pată, apoi întinde crema pe piele, cu degetul protejat de mănușă. Folosește preparatul galenic în fiecare zi, după cum indică farmacistul/medicul, până când pielea este vizibil mai deschisă la culoare.

Hidrochinona acționează într-un mod lent și progresiv. Va trebui să aplici crema în mod regulat timp de câteva săptămâni, pentru a obține rezultate vizibile. Dacă simți durere sau arsuri după aplicarea preparatului galenic pe bază de hidrochinonă, clătește imediat fața și nu mai folosi crema.

3. Poți reduce vizibilitatea petelor solare cu o cremă pe bază de acid kojic

Există numeroase produse care conțin acest acid. Este un derivat din fermentația orezului și s-a dovedit a fi eficient în atenuarea petelor de pe piele. Aplici crema cu 30 de minute înainte de a merge la somn. Folosește o cantitate de cremă cât un bob de mazăre pentru fiecare pată de pe față, brațe și mâini și maseaz-o pe piele. Acidul kojic acționează lent și progresiv, așa că va trebui să aplici crema în mod regulat, timp de câteva săptămâni înainte de a obține rezultate vizibile.

Dacă ai pielea sensibilă, produsele cosmetice care conțin acid kojic te pot irita. Dacă pielea devine roșie sau inflamată, nu mai folosi produsul respectiv.

 

II. Cum scapi de petele de la soare? Remedii naturale

1. Aplică gel de Aloe Vera de două ori pe zi pe pielea deteriorată de soare

Aloe Vera este cunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare pe piele și este un remediu natural excelent pentru a elimina petele solare. Aplică o cantitate generoasă de cremă sau de gel de Aloe Vera pe față, brațe și alte părți ale corpului unde pielea a fost deteriorată de soare. Repetă procedeul de două ori pe zi: dimineața și seara. Poți obține gel de Aloe Vera direct de la plantă, prin tăierea unei frunze și stoarcerea ușoară.

2. Ia vitamina E sub formă de capsule, de două ori pe zi

S-a demonstrat că vitamina E este eficientă în deschiderea petelor cauzate de soare. Ia o capsulă de vitamina E dimineața și una seara, pentru a le face progresiv mai puțin vizibile. În mod alternativ, poți crește cantitatea de vitamina E consumând alimente bogate în aceasta, cum ar fi citrice, spanac, broccoli, roșii și papaya.

Poți folosi conținutul capsulelor de vitamina E, pentru a-l aplica și masa direct pe pete. Aplică gelul pe pielea deteriorată de soare, înainte de a merge la somn și lasă vitamina E să acționeze peste noapte. Vitamina E este disponibilă și sub formă de tablete masticabile sau picături.

3. Cum scapi de petele de la soare? Aplică felii de lămâie direct pe pete

Taie o lămâie în sferturi și ține o parte pe piele timp de 10-15 minute pe zi. Acizii conținuți în lămâie acționează luminând pielea încet și treptat, așa că va trebui să repeți procedura în fiecare zi, timp de aproximativ două luni înainte de a obține rezultate vizibile.

După ce tai lămâia în patru părți, folosește doar o parte și păstrează-le pe cele rămase pentru următoarele zile. Pune bucățile de lămâie rămase într-o pungă sau cutie și păstrează-le la frigider.

Folosită în fiecare zi, lămâia are și o ușoară acțiune de exfoliere. O poți folosi pentru a îndepărta celulele moarte de pe față, brațe și umeri.

 

 

 

 

My title page contents