Beneficiile aloe vera. Cum ne ajută consumul de suc de aloe vera?

Beneficiile aloe vera sunt numeroase. Aloe vera este o specie de plantă cu mai multe utilizări medicinale și nutriționale. Planta are frunze verzi, pline cu gel. Mulți oameni folosesc gelul (sucul) pentru a trata arsurile și rănile și îl consumă, de asemenea, aloe sub formă de suc.

 

În plus, sucul de Aloe vera este o alegere populară în numeroase cafenele din afara țării.

 

Beneficiile sucului de aloe vera pot include:

1. Tratarea constipației

Aloe vera este populară pentru proprietățile sale medicinale. Persoanele care suferă de constipație periodică pot folosi sucul de aloe vera ca laxativ natural. Partea exterioară a plantei conține compuși numiți antrachinone, iar acestea au un efect laxativ. O porție este, de obicei, 1 cană de suc.

În timp ce cercetătorii sunt conștienți de efectul laxativ al aloe vera, Administrația Statelor Unite pentru Alimentație și Medicamente (FDA) nu a stabilit că planta este sigură pentru a fi utilizată în acest scop. Persoanele care suferă frecvent constipație, ar trebui să vorbească cu un medic despre laxativele adecvate pentru utilizarea pe termen lung.

2. Furnizarea de vitamina C

Aproximativ 8 oz (circa 237 ml) suc de aloe vera fortificat conține 9,1 grame de vitamina C. Această vitamină este vitală pentru sănătatea generală a persoanei, deoarece este un antioxidant natural și ajută la combaterea inflamației. Vitamina C are o varietate de beneficii specifice, de la reducerea riscului unei persoane de boli cardiovasculare, la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar. O cantitate suficientă a vitaminei C sporește, de asemenea, capacitatea organismului de a absorbi fierul din alimentele pe bază de frunze (ex. spanac, salată). Vitamina C este prezentă în mod natural în alimente cum ar fi portocalele, ardeii verzi, broccoli, grapefruitul și sucul de roșii. Sucul fortificat aloe vera este o altă sursă excelentă de vitamina C.

3. Beneficiile aloe vera. Menținerea hidratării

Consumul de lichide pe parcursul întregii zile poate ajuta o persoană să rămână hidratată. Iar sucul de aloe vera poate fi o alternativă cu puține calorii, comparativ cu sucurile de fructe. Un pahar de circa 237 ml de suc de aloe vera conține doar 36 de calorii. Cu toate acestea, este esențial să se verifice etichetarea pentru zahăr și alte ingrediente adăugate. Acestea pot crește cantitatea de calorii, zahăr și carbohidrați din suc. American Heart Association (AHA) recomandă limitarea cantității de zahăr adăugat la nu mai mult de 24 de grame (g), sau 6 lingurițe o zi pentru femei și 36 g, sau 9 lingurițe pe zi pentru bărbați.

4. Beneficiile aloe vera. Reducerea inflamației gingiei

Aloe vera poate ajuta la reducerea inflamației gingiilor. Un mic studiu a constatat că o clătire cu apă de gură cu aloe vera contribuie la reducerea inflamației gingivale la persoanele care au suferit recent tratamente pentru eliminarea plăcii dentare. Cercetătorii au concluzionat că proprietățile antimicrobiene și antibacteriene oferite de aloe vera au ajutat la obținerea rezultatelor.

5. Controlul nivelurilor de zahăr din sânge

Conform unei meta-analize din 2016 publicată în Jurnalul Clinic de Farmacie și Therapeutics, aloe vera poate avea „un anumit beneficiu potențial” în controlul zahărului din sânge în rândul persoanelor cu pre-diabet și diabet de tip 2. Analiza a examinat studii care au inclus în total 470 de participanți. Aceștia au ingerat preparate diferite cu aloe vera, inclusiv sucuri și pulberi. Cercetătorii au observat că suplimentarea cu suc de aloe vera a contribuit la îmbunătățirea nivelelor de zahăr din sânge, în rândul participanților. Cu toate acestea, au subliniat că stabilirea concludentă a efectelor sucului de aloe vera asupra diabetului zaharat va necesita studii mai ample.

6. Prevenirea ulcerului gastric

Sucul de Aloe vera poate avea beneficii digestive suplimentare. Cum ar fi reducerea incidenței ulcerelor gastrice și ameliorarea digestiei, potrivit cercetărilor din 2014. Mulți compuși antiinflamatori din sucul de aloe vera, cum ar fi vitamina C, pot contribui la aceste efecte digestive.

Efecte secundare

Cercetătorii au descoperit că extractul de frunze de aloe vera poate crește riscul de cancer la șoareci. În timp ce unele cercetări au stabilit beneficiile sucului de aloe vera, există, de asemenea, dovezi că băutura poate provoca efecte adverse. Un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate (NIH) a constatat că un consum de extract de frunze aloe vera care nu a fost diluat a fost asociat cu un risc crescut de cancer la șobolani masculi și femele. Cercetătorii nu știu de ce riscul a fost crescut, dar suspectează că unele antrachinone din frunzele ceroase ale plantei pot juca un rol. Mai exact, au identificat compusul aloină ca o cauză potențială a cancerului. Ca rezultat, mulți producători de suc de aloe vera enumeră conținutul de aloină al sucurilor lor.

În timp ce oamenii de știință nu au reușit încă să verifice aceste studii la om, limitarea consumului de aloină poate fi o măsură de precauție bună.

Consumul de suc de aloe vera poate determina, de asemenea, dezechilibre stomacale și electroliți, potrivit Memorial Sloan Kettering Cancer Center. Dacă o persoană suferă de stomac deranjat sau alte simptome, aceasta ar trebui să înceteze să mai bea sucul.

My title page contents