Aeroionizarea negativă este extrem de benefică pentru organism. Stiai? Beneficiile naturii asupra stării fizice și mentale sunt nenumărate. Pe lângă spectacolul vizual pe care ni-l oferă, acesta poate transforma o banală plimbare într-o “gura proaspătă” de sănătate.
Zona Băilor Herculane se bucură de un mare atuu oferit de natură – ionizarea negativă a aerului. Acești ioni negativi restabilesc mai rapid parametrii respiratori și circulatori perturbați în urma efortului și tot ei cresc rezistența organismului la efort și la stres. Iată ce spun specialiștii Afrodita Resort&Spa despre beneficiile aerului de la Băile Herculane:
„Experimentele efectuate au demonstrat influența favorabilă a aeroionilor negativi. Impreună cu cei pozitivi, aceștia alcătuiesc grupa ionilor mici din atmosferă. În prezent, aeroionizarea atmosferei este considerată un factor biometeorologic important în caracterizarea unei stațiuni balneare.
Aeroionizarea negativă este extrem de benefică pentru organism
Numeroase studii au confirmat că aeroionii negativi au o influență benefică asupra funcționării diferitelor organe ale corpului omenesc. Diametral opusă este influența ce o exercită asupra noastră aeroionii pozitivi, în special cei mari, cu efecte defavorabile asupra organismului. Astfel, când în aerul pe care îl respirăm există un număr mare de aeroioni negativi, se creează ceea ce numim o stare de bună dispoziție
Aeroionii actionează asupra organismului prin actiunea directă asupra pielii sau direct in plamâni, pătrunzând odată cu aerul inspirat.
Aeroionii negativi măresc rezistența organismului față de maladiile infecțioase. Studiile efectuate au evidențiat faptul că aeroionii negativi exercită un rol de reglator al funcționării glandelor endocrine, în special a tiroidei și ovarelor. Prin acțiunea directă asupra pielii, se obține ameliorarea și chiar vindecarea unor afecțiuni ale ei.
Pentru determinarea climatului aeroelectric existent în zonă s-au efectuat măsuratori în decursul mai multor ani. În fiecare dintre aceștia au fost făcute observații în fiecare anotimp. Punctele de măsurare au fost alese în așa fel încât rezultatele obținute să fie cât mai reprezentative pentru această zonă. Cercetările întreprinse au reliefat preponderența aeroionilor negativi față de cei pozitivi. Astfel, în jurul barajului uzinei de apă existent în amonte de stațiunea Baile Herculane au fost găsite concentrații importante de aeroioni negativi până la 2.000 aeroioni pe cm3 de aer.
De asemenea, în celelalte puncte de măsurare s-au găsit valori ale concentrației aeroionilor negativi mai mari decât cele ale aeroionilor pozitivi. Chiar în parcul central al stațiunii, unde activitatea urbană de fiecare zi diminuează concentrația ionilor biologic activi, predomină ionizarea negativă. S-a cercetat aeroionizarea atmoferei și în amonte de stațiune pe o distanță de câțiva kilometri, observându-se și în această zonă o aeroionizare negativă importantă. Rezultatele cercetării demonstrează că Băile Herculane se situează printre puținele stațiuni cu un astfel de “climat electric“, cunoscute fie la noi în țară, fie în Europa. Doar aici, la o altitudine de numai 160m, se respira un aer că la 2.000-3.000m”.