Apă aromatizată. Cum să pregătești mai multe feluri de ape infuzate

Apă aromatizată

Apă aromatizată. Știm cu toții că este recomandat să bem 2 l de apă pe zi, dar multe persoane nu reușesc să bea apă simplă. Pur și simplu nu le place și nu pot bea. De aceea, apele aromate cu ierburi și fructe, reprezintă o alternativă valabilă la o băutură care să-ți potolească setea, la una îndulcită sau la un ceai cu gheață!

Tot ce trebuie să faci este să alegi fructele și legumele preferate și să le lași peste noapte la frigider. Astfel, fructele și legumele infuzate au timp să elibereze arome și parfumuri. Rozmarin și zmeură, mure și piersici, ghimbir și castraveți sunt câteva combinații pe care le poți alege pentru o apă care să-ți potolească setea, energizantă, antioxidantă, cu aromă digestivă sau pur și simplu cu gust fructat.

 

Apă aromatizată

Ai nevoie de:

2 l apă

Pentru purificarea apei aromate:

50 g ghimbir proaspăt

20 g castraveți

Mentă după gust

Pentru o apă digestivă aromată:

40 g zmeură

Rozmarin după gust

1 coajă de lămâie

Pentru o apă aromată remineralizantă:

2 caise

20 g prune

10 g lime

Fenicul sălbatic după gust

Pentru o apă cu aromă care potolește setea:

40 g mure

30 g piersici sau nectarine

Cimbru după gust

Pentru „purificarea” apei aromate procedezi așa:

Pentru apa purificatoare aromată cu castraveți și ghimbir cureți mai întâi rădăcina de ghimbir și tai pulpa în felii subțiri. Apoi speli și cureți castraveții de coajă cu un curățător de legume. Curăță-i după modelul zebrei: o fâșie da, una nu. La final taie castravetele în felii foarte subțiri. Spală și zvântă menta. Ia o sticlă curată (sau o carafă, după preferință) și umple-o cu feliile de castraveți, ghimbir și câteva fire de mentă proaspătă. Apoi toarnă în jur de 500 ml apă plată.

Dai apa pregătită astfel la frigider și o lași pentru cel puțin o noapte, pentru ca ingredientele să elibereze aromele în infuzie.

Pregătești o apă aromatizată cu rol digestiv așa:

Pentru a prepara o apă digestivă aromată cu zmeură, lămâie și rozmarin iei o lămâie netratată, o speli și o usuci, apoi o tai în formă de spirală, făcând o singură spirală. Speli apoi ușor zmeura (o treci sub jet de apă) și clătești rozmarinul proaspăt. Apoi pui coaja de lămâie într-o sticlă curată (sau carafă) și zmeura, și adaugă 3 sau 4 crenguțe de rozmarin. Toarnă 500 ml de apă și dai la frigider pentru cel puțin o noapte, pentru a lăsa să se aromeze suficient.

Pregătești apă aromată remineralizantă așa:

Pentru apa aromată „remineralizantă” speli prunele, apoi le scoți sâmburele și le tai felii. Speli și tai limele în felii subțiri (vei avea nevoie de aproximativ 10 g de lime în total), apoi speli caisele, și le împarți în jumătate pentru a extrage sâmburele. La final, pune-le într-o sticlă curată, adaugă și prunele, și feniculul spălat și curățat. Torni peste ingrediente 500 ml de apă și pui sticla la frigider peste noapte.

PENTRU APA CU aromă „de stingere a setei”.

Pentru apa aromatizată – „de stingere a setei” – cu piersici și mure, iei piersica și o speli bine, apoi o tai până dai de sâmbure. Continui așa treptat cu toate fructele pentru a obține felii. Speli ușor murele, apoi le pui într-o sticlă, adaugi și felii de piersici și cimbru proaspăt spălat și uscat. Torni 500 ml de apă și lași apa aromată să se odihnească la frigider pentru cel puțin o noapte, pentru ca fructele să-și elibereze aromele.

Sfaturi și recomandări

Se recomandă să bei apa aromată cât ma proaspătă (1-2 ziile).

Nu se poate îngheța.

Pentru aceste ape aromate poti alege să folosești și ape carbogazoase și să amesteci ingrediente și arome după bunul plac. Toate apele aromate sunt perfecte pentru masă, dar pot fi băute și dimineața sau în orice moment al zilei.

 

My title page contents