Parfait de iarnă cu boabe de rodie

Parfait de iarnă cu boabe de rodie. Din desert, poți transforma parfait-ul într-un delicios mic dejun. Un parfait de iaurt conține unele dintre principalele ingrediente recomandate pentru mic dejun: iaurt, granola, căpșuni și afine. Un lucru grozav la parfait este versatilitatea sa. Îl poți pregăti cu dorești, după bunul plac!

Este una dintre cele mai delicioase mese de mic dejun, iar cea mai bună parte este că este ușor de preparat. Are gust bun, este ușor de făcut și, mai ales, sănătos. De aceea, este recomandat să fie consumat de întreaga familie.

Parfait de iarnă

Porții: 4

Preparare: 45 minute

Răcire: 4 ore

 

Ai nevoie de:

1 gălbenuș

60 g zahăr

1 ou

1 lingură de rom

350 ml frișcă

75 g turtă dulce

½ linguriță de scorțișoară

1 rodie

2 lingurițe de miere

1 lingură suc de lămâie

1 plic de zahăr vanilat

Pregătești un parfait de iarnă așa:

Bați gălbenușul și oul întreg. Dizolvi zahărul în 25 ml apă fierbinte și adaugi romul. Înglobezi acest amestec în compoziția de ouă. Bați amestecul pe bain-marie până se îngroașă; iei de pe foc și amesteci până se răcește. Apoi înglobezi 250 ml frișcă bătută. Adaugi turta dulce zdrobită mărunt și mirodeniile. Repartizezi compoziția în 4 forme și le dai la congelator pentru cel puțin 4 ore.

Tai rodia în jumătate și scoți semințele. O parte dintre semințe le zdrobești și păstrezi sucul. Îl amesteci împreună cu 2 linguri de apă fierbinte, miere și suc de lămâie. Adaugi boabele de rodie și pui preparatul în frigider. Prepari un sos din 100 ml de frișcă, bătută ușor cu zahăr vanilat. Înainte de servire, treci formele puțin prin apă fierbinte. Se răstoarnă parfait-urile pe farfurii și se servesc cu sos de rodie și cu sos de vanilie sau după plac.

My title page contents