Beneficiile ceaiului de lavandă. Cum te poți bucura de proprietățile plantei?

Beneficiile ceaiului de lavandă. Cum te poți bucura de proprietățile lavandei?

Cunoști care sunt beneficiile ceaiului de lavandă? Lavanda (Lavandula angustifolia) este o plantă din familia Lamiaceae, larg răspândită în tradiția populară, datorită parfumului său delicat și persistent. În plus față de mirosul frumos și echilibrat, lavanda este foarte folosită în aromaterapie, datorită efectului său calmant și relaxant. Lavanda este cunoscută, în principal, pentru proprietățile medicinale pe bază de plante: uleiuri esențiale și florile sale uscate. Este ideală pentru prepararea ceaiurilor de plante și infuzii, dar are și numeroase alte beneficii.

 

Să aflăm împreună!

Beneficiile ceaiului de lavandă. Lavanda folosită pentru prepararea ceaiurilor și a infuziilor

Lavanda este un arbust cunoscut de la vechii egipteni pentru numeroasele sale caracteristici, utilizate astăzi pe scară largă pentru prepararea ceaiurilor din plante și infuzii cu un parfum aparte și proprietăți sănătoase.

 

Iată cele mai eficiente utilizări pentru a exploata potențialul fitoterapeutic al acestei faimoase plante medicinale.

 

1. Îmbunătățește somnul

O ceașcă de ceai de lavandă înainte de a merge la culcare este perfectă pentru a te bucura de o odihnă plăcută. Datorită proprietăților sedative și de inducție hipnotică, proprietăți  care combină relaxarea, bunăstarea și somnul, ceaiul din levănțică este deosebit de potrivit pentru copii și vârstnici.

2. Ajută digestia

Pentru a elimina senzația de greutate după mese și pentru a combate probleme intestinale, cum ar fi flatulența și colita, ceaiul de lavandă este foarte indicat. Deoarece facilitează digestia și exercită un efect antispasmodic asupra nivelului musculaturii netede a tractului gastro-intestinal.

3. Combate durerea de cap

Durerea de cap poate fi ușurată cu o ceașcă de ceai de lavandă. Prin acțiunea de reechilibrare a sistemului nervos central, atât tonică, cât și sedativă, ceaiul de lavandă e indicat pentru a calma stările de anxietate, agitație, nervozitate și pentru ameliorarea durerilor de cap.

 

Lavandă contraindicații pentru ceaiul de lavandă

Consumul de ceai de lavandă poate fi descurajat în timpul sarcinii și alăptării sau în caz de hipersensibilitate. Întreabă întotdeauna medicul homeopat care este cel mai bun ceai pentru tine și nevoile tale.

Ceaiul de levănțică se poate bea atât cald, cât și rece. Este bun pentru întregul corp și este, de asemenea, excelent pentru a te bucura de o pauză sănătoasă, proaspătă și parfumată pentru întreaga familie.

Beneficiile ceaiului de lavandă. Reține:

Ceaiul de lavandă reduce anxietatea și simptomele asociate, cum ar fi cefaleea, migrenele, nevralgia, palpitațiile, insomnia. Îmbunătățește starea de spirit și poate fi un mare ajutor în cazul unor tulburări nervoase. Este carminativ (calmează durerile abdominale și favorizează evacuarea gazelor intestinale), diuretic, antispasmodic, tonic pentru sistemul nervos, stimulant, digestiv, sedativ, antiseptic, antidepresiv și antioxidant. Florile trebuie colectate atunci când acestea nu sunt încă complet deschise, la orele de vârf ale zilelor uscate.

Cum să prepari ceai de lavandă

Ceaiul de lavandă este preparat folosind florile plantei, uscate. Infuzezi aproximativ două lingurițe de flori de lavandă într-o cană cu apă clocotită. Lași să se infuzeze timp de zece minute, apoi strecori și bei. Chiar dacă este amar, este de preferat să-l bei ca atare. Sau cel mult să-l îndulcești cu miere sau cu stevia .

My title page contents