beneficiile uleiului de lavandă

Ai aflat care sunt beneficiile uleiului de lavandă pentru sănătate? Uleiul esențial de lavandă este unul dintre produsele folosite în aromaterapie. În primul rând, pentru parfumul său fantastic, dar și pentru că este foarte versatil. Are o mulțime de proprietăți și beneficii.

 

Poate fi folosit împotriva anxietății, insomniei și stresului. De asemenea, este util în caz de febră și răceli, oboseală și dureri musculare.

 

Cum se utilizează uleiul esențial de lavandă?

Mai întâi de toate, o recomandare importantă: cumpără un ulei curat 100% și fără substanțe chimice. Dacă îl folosești pentru prima dată, începe cu doze mici. Uleiul este sigur și, de obicei, bine tolerat, dar poți fi alergic la plante fără să știi asta. Uleiul esențial de lavandă poate fi folosit în diferite moduri. În funcție de scopul său, poate fi folosit pentru: difuzoare, umidificatoare, aplicat pe piele, pe pernă, în baie, pe o batistă sau o cârpă .

Pentru a parfuma mediul

Uleiul esențial de lavandă va invada casa cu un miros dulce: pune doar câteva picături în difuzor sau în umidificatoarele radiatoarelor.

Beneficiile uleiului de lavandă pentru sănătate. Împotriva insomniei

Uleiul esențial de lavandă este foarte util pentru relaxare și pentru a adormi ușor. Multe persoane pun, de obicei, câteva picături de ulei de lavandă pe pernă. Este excelent și pentru a combate stresul și anxietatea .

Împotriva crizelor de panică

Dacă suferi de crize de panică, poți să le reduci (calmându-te) prin inhalarea uleiului esențial de lavandă. Cum? Pune câteva picături pe încheieturi (sau pe o batistă) și inhalează.

Împotriva durerilor musculare

Poți utiliza câteva picături (de preferință diluate într-un ulei vegetal, cum ar fi cel de migdale dulci) pentru un masaj pe părțile dureroase.

Împotriva durerii de cap

Uleiul esențial de lavandă este un minunat analgezic împotriva durerilor de cap: doar masezi templele cu câteva picături și gata!

Beneficiile uleiului de lavandă pentru sănătate. Împotriva acneei

Lavanda previne proliferarea bacteriilor și, prin urmare, este foarte utilă pentru combaterea acneei . Adăugă câteva picături de ulei în crema de față obișnuită și aplică amestecul pe punctele critice.

Împotriva tăieturilor și a rănilor

Uleiul esențial de lavandă accelerează vindecarea rănilor și a tăieturilor mici, datorită capacității sale de dezinfectare. Aplică uleiul în cantități mici, de preferință diluat într-o bază de ulei vegetal (cere un sfat medicului homeopat).

Împotriva mușcăturilor de insecte

Uleiul esențial de lavandă este cu adevărat eficient împotriva mușcăturilor de insecte, deoarece poate reduce umflarea zonei și senzația de mâncărime.

Împotriva arsurilor

Arsurile mici pot fi tratate cu 2 picături de ulei de lavandă, după trecerea zonei afectate mai întâi sub un jet de apă rece.

Împotriva durerilor menstruale

Lavanda calmează durerile menstruale: masează abdomenul cu ulei sau aplică un prosop cald în zona unde pui picături de ulei de lavandă.

Împotriva febrei

Aplică câteva picături pe o cârpă curată și freacă fruntea și gâtul.

Împotriva răcelii

Masează zonele din jurul nasului, frunții și tâmplelor cu câteva picături de ulei esențial de lavandă.

Împotriva oboselii

După o zi lungă și obositoare de muncă poți găsi un moment de relaxare într-o baie cu apă caldă. În care ai vărsat câteva picături de ulei esențial de lavandă. De asemenea, te poți limita la o baie simplă și rapidă la picioare, dar eficientă. Picioarele îți vor mulțumi!

My title page contents