Beneficiile mierii de Manuka. O miere cu acțiune vindecătoare

Cunoști care sunt beneficiile mierii de Manuka? Manuka este o miere din Noua Zeelandă, una dintre cele mai bune remedii pentru tratarea rănilor, arsurilor, leziunilor și problemelor cutanate. De asemenea, stimulează sistemul imunitar și este un remediu natural util în cazul refluxului gastroesofagian.

Mierea de Manuka este produsă de albinele care polenizează flora Leptospermum scoparium. Proprietățile antibacteriene ale mierei Manuka o diferențiază de mierea tradițională. Metilglioxal (MGO) este ingredientul său activ și probabil responsabil pentru aceste efecte antibacteriene. MGO în mierea Manuka este de 100 de ori mai mare decât în ​​cazul mierii tradiționale. În plus, mierea Manuka are beneficii antivirale, antiinflamatorii și antioxidante.

De fapt, aceasta a fost folosită în mod tradițional pentru vindecarea rănilor, calmarea gâtului, prevenirea dezintegrării dinților și îmbunătățirea problemelor digestive.

 

Beneficiile mierii de Manuka: proprietăți și beneficii

1. Tratamentul rănilor și al afecțiunilor cutanate

Eficacitatea mierii de Manuka a fost demonstrată din timpuri străvechi, în principal, în tratamentul plăgilor cutanate și pare a fi unul dintre cele mai bune tratamente pentru răni chiar chirurgicale, escare, ulcere, răni de la radiații și arsuri la gradul al treilea. Potrivit studiilor, mierea de Manuka ar promova vindecarea prin stimularea regenerării țesuturilor prin angiogeneză (formarea de noi vase de sânge) care permite oxigenului și nutrienților să ajungă la țesuturile deteriorate: oxigenul și nutrienții sunt indispensabili pentru formarea de noi celule și pentru reparații celulare.

În plus, acțiunea antiinflamatorie a acestei mieri contribuie la reducerea durerii și a inflamației, iar acțiunea antibacteriană previne infecțiile. Datorită vâscozității, mierea de Manuka se poate răspândi în țesuturi, chiar și în profunzime: în acest fel curăță rănile și îndepărtează țesuturile moarte. Datorită efectului osmotic al mierii, atunci când este utilizată împreună cu un bandaj, rana rămâne umedă: în acest fel tifonul nu se lipește de suprafața plăgii, vindecarea este accelerată și formarea cicatricilor este împiedicată. În plus față de răni, mierea de Manuka poate fi utilizată pentru a trata diferite probleme de piele, inclusiv coșuri, psoriazis, eczeme și dermatită, în general.

2. Beneficiile mierii de Manuka pentru tractul gastrointestinal. Ajută la prevenirea ulcerului gastric

Activitatea antiinflamatorie și activitatea antibacteriană a mierii de Manuka o fac un produs util în cazul problemelor gastrointestinale. Administrarea orală de miere de Manuka este adesea recomandată în cazurile de ulcer gastric, gastrită, reflux faringian și sindrom de intestin iritabil.

3. Miere de Manuka pentru sistemul imunitar

Se pare că mierea de Manuka este capabilă să stimuleze sistemul imunitar și să dea energie corpului. Nu există multe studii în această privință, dar se pare că acest tip de miere, precum și majoritatea tipurilor de miere de pe piață, sunt utile pentru a oferi ajutor în caz de dureri în gât și probleme respiratorii.

4. Aloe Vera și miere de Manuka pentru piele, răni și digestie slabă

Asocierea cu Aloe Vera este utilă pentru a mări acțiunea mierii Manuka pentru reparația țesuturilor în cazul rănilor, arsurilor, dermatitelor. Gelul de Aloe Vera este de fapt, un ingredient natural cu o acțiune hidratantă, antiinflamatoare, vindecătoare și liniștitoare. Proprietățile calmante și emoliente ale Aloe Vera pot fi, de asemenea, exploatate în tratamentul tulburărilor gastrointestinale, în special în cazul refluxului gastric. Aloe Vera ajută, de fapt, la protejarea mucoasei esofagiene de acțiunea acidă a conținutului gastric cu care intră în contact, în caz de reflux.

5. Ceai verde și miere de Manuka pentru o acțiune antioxidantă

Adesea, produsele pe bază de miere de Manuka sunt îmbogățite cu extracte de ceai verde care au o acțiune antioxidantă asupra țesuturilor. Acțiunea împotriva radicalilor liberi a ceaiului verde este utilă pentru încetinirea îmbătrânirii pielii, pentru prevenirea deteriorării pielii în urma expunerii excesive la soare și pentru bunăstarea generală a organismului.

Dacă suferi de o durere în gât, mierea de Manuka poate ajuta la calmarea acesteia. Proprietățile sale antivirale și antibacteriene pot reduce inflamația și atacă bacteriile care cauzează durere. Nu numai că mierea de Manuka atacă bacteriile dăunătoare, ci acoperă și căptușeala interioară a gâtului pentru un efect liniștitor. De ceva timp, diferite tipuri de miere au fost folosite ca suplimente naturale în caz de tuse. De fapt, un studiu a constatat că mierea a fost la fel de eficace ca un inhibitor comun al tusei.

7. Beneficiile mierii de Manuka.Tratarea acneei

Activitatea antimicrobiană a mierii de Manuka, atunci când este utilizată în combinație cu un produs cu pH scăzut, este adesea indicată în lupta împotriva acneei. Mierea de Manuka păstrează pielea fără bacterii și ar putea accelera procesul de vindecare al acneei. De asemenea, având în vedere proprietățile sale antiinflamatorii, se spune că mierea de Manuka scade inflamația asociată acneei.

Contraindicații și avertismente

Pentru majoritatea persoanelor, mierea de Manuka este sigură pentru consum. Cu toate acestea, unele persoane ar trebui să consulte un medic înainte de a o utiliza, inclusiv:

  • Persoanele cu diabet zaharat. Toate tipurile de miere sunt bogate în zahăr natural. Prin urmare, consumul de miere de Manuka poate afecta nivelul zahărului din sânge;
  • Persoanele alergice la miere sau la polen. Persoanele alergice la alte tipuri de miere sau la polen pot avea o reacție alergică după ingerarea sau aplicarea mierei de Manuka;
  • Sugarii. Academia Americană de Pediatrie nu recomandă acordarea de miere copiilor mai mici de 1 an. Pentru că există risc de botulism infantil, un tip de boală alimentară.
My title page contents