O vacanță perfectă în cuplu este cea în care e armonie

Când te gândești la vacanță ai în minte zile de relaxare și distracție așteptate un an întreg. Fără grijile și tensiunile cotidiene. Da, în teorie așa este. Dar nu-i exclus să găsiți (sau să născociți!) și motive de harță, nu-i așa? Află ce trebuie să faci ca să ai o vacanță perfectă în cuplu.

 

Oricât de incredibil ar părea, am cunoscut și cazuri în care cuplurile și-au ratat vacanțele. Unii s-s-au întors certați, alții chiar și-au anulat plecarea. Iar motivele erau dintre cele mai copilărești. N-ai zice, dar o vacanță perfectă în cuplu cere și ea sacrificii. Și compromisuri. De ambele părți. Pentru că și unul, și celălalt, merită în felul lui să se bucure de momente plăcute. Haideți să vedem cum pot fi împăcați ambii parteneri.

Alegeți împreună destinația

Ea preferă marea, lui îi este dor de munte. Ea ar sta toată ziua la plajă, el caută cu disperare un loc umbrit. Aceasta este cea mai dificilă situație, pentru că nu există cale de mijloc. Fie căutați o destinație care să vă ofere amândurora opțiuni (separat), fie faceți un pact. Un an la mare, un an la munte. Important este ca amândoi să plecați în vacanță știind la ce să vă așteptați. Și să nu dezgropați securea războiului pe această temă când îi este celuilalt lumea mai dragă.

Faceți planuri tot împreună

Dacă ați ajuns la o înțelegere privind destinația, primul pas a fost deja făcut. De-acum puteți discuta și despre amănunte. Ce orașe sau obiective turistice veți vizita, la ce activități veți participa. Este bine ca lucrurile să fie deja stabilite, înainte de plecare. Ca niciunul să nu se plângă că a fost luat prin surprindere sau că avea un cu totul alt plan și a fost scarificat.

Fiți rezonabili în privința programului zilnic

Poate că îți dorești să te trezești mai târziu, doar sunt zile de vacanță. Sau, dimpotrivă, vrei să pornești la drum de cum se luminează de zi, pentru a profita de fiecare oră. El ar putea merge pe jos, zilnic, și câte 15 km, tu capitulezi după numai 4. Vorbiți și faceți înțelegeri reciproc avantajoase. Altfel, aceste subiecte pot deveni motive de conflict.

Stabiliți bugetul de comun acord

Acesta poate fi cel mai riscant subiect. Cuplurile despre care vă spuneam că și-au ratat vacanțele înainte ca ele să înceapă, de la bani s-au certat… Nu e o idee bună să plecați cu cardul plin, fără să stabiliți o limită. Tentațiile de cheltuieli pot fi mari, dar la fel de mari și scandalurile. Nu fiți zgârciți (la naiba, o dată pe an e vacanță!) dar nici nechibzuiți. Stabiliți o sumă decentă. Puteți chiar să aveți fiecare propriul buget. Ea ar cheltui mai mult pe suveniruri, el mai mult pe beri…

Ascultați-vă unul pe celălalt

Fiecare poate avea propriile dorințe. Nu este obligatoriu să vreți amândoi exact aceleași lucruri. Dar este obligatoriu să acceptați ceea ce vrea celălalt să facă diferit față de tine. Unul ar renunța la masa de prânz pentru un pui de somn, celălalt ar sta seara pe o terasă până mai târziu. Da, sunteți un cuplu, ați plecat împreună, dar asta nu înseamnă că sunteți legați cu lanțuri grele unul de celălalt. Este nedrept să îi interzici partenerului o plăcere măruntă numai pentru că nu este și plăcerea ta. Și, da, este în regulă să aveți și programe separate în vacanță. Las-o să se ducă la shopping dacă asta își dorește, iar tu plimbă-te cu ATV-ul sau ski-jet. Astea nu trebuie să fie motive de conflicte!

Vacanță perfectă în cuplu este atunci când…

… reușiți să uitați de toate problemele de acasă și să vă relaxați. Știm, ele nu se diminuează și nici nu se rezolvă dacă nu vă mai gândiți la ele. Continuă să existe, asta e clar. Dar e păcat să vă stricați frumusețe de vacanță, așteptată un an întreg. Soluțiile problemelor pe care le aveți pot fi căutate si dezbătute și la întoarcerea acasă.

My title page contents