Beneficiile uleiului de in. Toate beneficiile pentru sănătatea pielii și părului

Beneficiile uleiului de in

Tu știi care sunt beneficiile uleiului de in? Semințele de in sunt considerate printre cele mai valoroase alimente, dacă luăm în considerare beneficiile oferite: de la cele terapeutice la cele estetice pentru îngrijirea pielii și a părului. 

 

Inul este o plantă din care sunt extrase încă din antichitate fibre nobile. Și, la fel ca din aproape toate plantele, se obține ulei (din semințe de in), o substanță cunoscută tuturor pentru îngrijirea părului, dar care are nenumărate alte calități.

Beneficiile uleiului de in. Proprietăți vindecătoare

Uleiul de semințe de in este o adevărată binecuvântare pentru păr. Îi oferă acestuia putere și strălucire, dar beneficiile uleiului de in nu se opresc aici. Ameliorează durerile menstruale, are un efect calmant asupra corpului, folosit după duș. Ajută intestinul pentru a „lucra” mai bine, deoarece este bogat în fibre (este, prin urmare, ideal împotriva constipației). Este capabil să reducă colesterolul, ajută digestia și, în final, ameliorează chiar arsurile la stomac.

Nu numai asta. Uleiul de semințe de in este bogat în Omega 3, Omega 6, vitamina F și lecitină, precum și linoleic și acidul alfa – linolenic: acizi esențiali pe care corpul nostru nu îi poate produce.

Pentru a te asigura că substanțele nutritive pot fi absorbite de către organism, mestecă o linguriță de semințe de in pe la mijlocul dimineții. Poți adăuga semințe de in în aluatul de pâine, de biscuiți sau le poți consuma cu o lingură de iaurt, dimineața sau într-un piure de legume, seara. O acțiune fantastică de detoxifiere!

Beneficii și utilizări pentru piele

Datorită substanțelor pe care le conține, inul este un antioxidant puternic și combate ridurile. Ajută organismul să elimine toxinele și este utilizat pentru a trata eczeme și psoriazis, grație proprietăților sale de vindecare și anti-inflamatorii. Când este aplicat pe piele, are proprietăți liniștitoare, nutritive, emoliente, vindecătoare și hidratante.

Iată cum poți folosi uleiul de in pentru rutina ta de frumusețe:

În primul rând, poți să-l utilizezi ca un remediu pentru îndepărtarea machiajului: doar câteva picături pe o dischetă de bumbac sunt suficiente pentru a elimina machiajul într-un mod natural și eficient. Este, de asemenea, o excelentă loțiune anti-îmbătrânire. Aplicând zilnic câteva picături de ulei, printr-un masaj ușor în zona din jurul ochilor (sau în jurul buzelor), va ajuta la reducerea liniilor de expresie. Uleiul de in este și un ajutor important împotriva vergeturilor care apar după o pierdere bruscă în greutate.

Beneficiile uleiului de in pentru păr

Dar cum să folosim acest „elixir” de frumusețe pentru păr? Amesteci 3 linguri de lapte integral sau un lapte praf obținut prin mărunțirea (sau amestecarea) semințelor de in, adaugi 3-4 linguri de ulei de măsline extra virgin și îl aplici pe păr pentru restructurare, consolidare și strălucire. Lași uleiul să acționeze timp de 30 de minute și apoi clătești părul cu apă caldă.

De asemenea, îți poți prepara propriul tău balsam: ai nevoie de 4 linguri de semințe de in, pe care le pui într-un pahar de apă. Le lași timp de o noapte și apoi filtrezi amestecul și-l folosești ca un balsam după șamponare.

Uleiul de semințe de in este un bun prieten și în vacanță, mai ales la mare. E de mare ajutor aplicat pe părul ars de soare, afectat de sare, nisip sau clor. Masezi părul cu ulei de in pe lungime, pentru a nu-l stresa prea mult.

Există contraindicații?

Din păcate, există și unele contraindicații pentru utilizarea uleiului din semințe de in. Acestea sunt cazurile în care poate interacționa cu substanțele active conținute în aspirină, în antiinflamatoare nesteroidiene și în anticoagulante. Sau atunci când intestinul este inflamat. În acest caz, uleiul de in poate fi iritant, agravând situația. De asemenea, dacă este luat pentru perioade lungi de timp, uleiul de semințe de in poate încetini activitatea tiroidei.

My title page contents