La ce ajută masajul. 7 beneficii ale masajului

La ce ajută masajul și cum ne îmbunătățește calitatea vieții? Masajul terapeutic este o abordare de tratament care crește în cerere și popularitate.

 

Această formă de terapie implică tehnici hands-on („mâinile pe”) pentru creșterea circulației, ameliorarea tensiunii, reducerea stresului, ameliorarea anxietății, îmbunătățirea somnului și promovarea relaxării pe tot corpul, precum și multe alte beneficii. Zonele țesuturilor moi ale corpului includ mușchii, tendoanele, țesutul conjunctiv etc. Dacă cineva este tensionat și are nevoie de relaxare sau dacă a fost rănit și are leziuni musculare și/sau nervoase ale țesutului nervos, masajul poate ajuta foarte mult.

 

La ce ajută masajul? 7 beneficii ale masajului

1. Este relaxant

Când corpul este tensionat și stresat, masajul produce niveluri nesănătoase ale bine cunoscutului hormon de stres, cortizol, care poate contribui la creșterea în greutate, insomnie, probleme digestive și dureri de cap. Terapia cu masaj a demonstrat că scade cortizolul în organism. Aceasta permite corpului să intre în modul de recuperare. Mai mult, această formă de terapie declanșează, de asemenea, sentimente de relaxare de lungă durată, o stare de spirit îmbunătățită și niveluri reduse de stres.

2. Reduce stresul

Nu numai că masajul terapeutic poate ajuta la ameliorarea stresului, dar sesiunile de masaj regulate pe o perioadă lungă de timp pot spori nivelul de energie. Pot reduce durerea și pot stimula indivizii atât la nivel fizic, cât și emoțional.

3. La ce ajută masajul? Poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale

S-a descoperit că ședințele regulate de masaj pot reduce nivelul tensiunii arteriale. De fapt, unele studii pe termen lung au arătat că un program consistent de masaj poate reduce atât tensiunea arterială sistolică (numărul superior), cât și diastolicele (numărul inferior). În plus, sesiunile de masaj consecvente pot reduce, de asemenea, sursele de declanșare pentru anxietate, ostilitate, tensiune și depresie. La rândul lor, nivelurile scăzute ale tensiunii arteriale pot reduce, de asemenea, riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral și/sau insuficiență renală, precum și multe alte probleme de sănătate.

4. Promovează relaxarea musculară

Scopul masajului terapeutic este de a viza sursa durerii organismului prin eliminarea mușchilor tensionați, creșterea flexibilității și asigurarea relaxării mușchilor afectați. Precum și a corpului în ansamblu. Masajul promovează, de asemenea, circulația mușchilor afectați sau răniți, ceea ce crește substanțele nutritive și oxigenul la țesuturile deteriorate. La rândul său, această activitate crescută în locurile afectate reduce rigiditatea și edemul (umflarea) în mușchi și articulații. În plus, crește flexibilitatea pentru a ajuta la reducerea durerii. Această formă de terapie eliberează, de asemenea, endorfinele (hormonii care alungă durerea), care stimulează nivelurile de dopamină și serotonină din organism. Acești hormoni ajută organismul în multe feluri – fizic și emoțional. Contribuie la vindecarea, gestionarea durerii și a sentimentelor de euforie, dar ajută și la calmarea nervilor.

5. La ce ajută masajul? Poate ajuta la îmbunătățirea circulației

Beneficiile pe termen lung ale terapiei prin masaj nu trebuie subestimate. Îmbunătățirea circulației face parte din rezultatele masajului terapeutic. Acest lucru se datorează faptului că circulația adecvată aduce mușchilor deteriorați, rigizi și tensionați alimentarea bogată a sângelui de care au nevoie pentru a ajuta vindecarea.

Mai mult decât atât, masajul promovează și o circulație îmbunătățită prin utilizarea presiunii manuale, care mută sângele prin zonele deteriorate și aglomerate ale corpului. La rândul său, eliberarea aceleiași presiuni face ca sângele să curgă în țesuturi. În plus, acțiunea de apăsare, răsucire și tragere a tehnicii de masaj îndepărtează, de asemenea, acidul lactic din țesuturile musculare. Prin urmare, această acțiune îmbunătățește circulația fluidelor limfatice, care transportă deșeurile metabolice departe de organele și mușchii interni. Prin urmare, contribuie la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea funcției corporale generale.

6. La ce ajută masajul? Poate contribui la îmbunătățirea posturii

Multe persoane se confruntă cu dureri de spate, gât și mușchi dintr-o varietate de motive. Cu toate acestea, cauza principală a acestei dureri rezultă din postura incorectă. Mai mult decât atât, supraponderabilitatea, starea proastă și mișcările repetitive sau excesive pot contribui, de asemenea, la tensionarea spatelui și a altor zone cu probleme.

Terapia prin masaj poate ajuta organismul să revină la postura corectă. De fapt, îmbunătățirea poziției unei persoane poate fi unul dintre aspectele cele mai benefice și relaxante ale terapiei prin masaj. Masajul permite corpului să se relaxeze și să slăbească mușchii tensionați și răniți printr-o postură proastă. Mai mult, articulațiile au o mai mare libertate, flexibilitate, domeniu de mișcare și punctele de presiune sunt ușurate. Ca rezultat, corpul este capabil să se poziționeze într-o poziție organică și sănătoasă. Pe scurt, terapia prin masaj ajută la corectarea pozițiilor și mișcărilor dezvoltate de-a lungul timpului ca reacție la durere.

7. La ce ajută masajul? Poate ajuta la întărirea sistemului imunitar al organismului

Sesiunile de masaj regulate oferă multe beneficii organismului uman. Este bine cunoscut faptul că persoanele care au un nivel ridicat de stres sunt mai vulnerabile la boli și leziuni. Când stresul este combinat cu tulburări de somn și nutriție necorespunzătoare, impactul este îndreptat spre sistemul imunitar al organismului. Abilitatea sa de a se proteja în mod natural împotriva infecțiilor, a agenților patogeni și a bacteriilor este mult redusă. Studiile au arătat că sesiunile obișnuite de masaj nu numai că ajută la reducerea stresului, dar pot, de asemenea, să stimuleze capacitatea citotoxică a sistemului imunitar (nivelul activității celulelor ucigașe naturale ale organismului). Și sporește capacitatea organismului de a furniza hrană. În plus, terapia de masaj poate fi un mare plus față de orice program de exerciții fizice.

 

My title page contents