Cățelul în viața copilului

Cățelul în viața copilului are un rol pozitiv sau negativ? Apariția unui cățel în familie este cu siguranță, un lucru bun pentru bunăstarea copiilor. Creșterea unui copil împreună cu un animal de companie aduce mari beneficii pentru dezvoltarea acestuia. Află cum!

 

Cățelul în viața copilului. Iată câteva avantaje ale acestei conviețuiri:

Empatie și socializare cu un animal de companie

Animale de companie insuflă empatie copiilor, chiar înainte de a se dezvolta în mod natural. Deoarece îi forțează să țină cont de altul. Animalele de companie îi învață chiar și cei mai mici copii cum să se înțeleagă, cum să se joace, să aibă momente distractive, dar și experiențe neplăcute.

Toate acestea sunt pentru creșterea copiilor. Dificultățile pe care micuții le vor întâlni ocazional în raport cu câinele sau pisica lor, îi vor ajuta să învețe să depășească obstacolele, consolidându-și încrederea în ei înșiși. Un copil care crește cu animale de companie este, cu siguranță, un copil care se simte iubit. „Eu mă joc cu câinele meu, îl iau la plimbare, iar câinele mă iubește și dă din coadă când mă vede”, ar spune orice copil care are un cățeluș.

Educația câinilor, pisicilor și … a copiilor

Prin jocul și dragostea față de animalele de companie, copiii învață respect față de alții: oameni, animale și natură. A avea un câine în familie, de exemplu, înseamnă a învăța copiii să iubească. Și să-și respecte prietenul patruped în cel mai bun mod, prin reguli simple.

Sensul responsabilității

Nu este ușor, dar prezența unui animal de companie acasă poate fi un stimulent pentru a încerca să-l responsabilizezi pe copil, să aibă grijă de prietenul lui. Atribuirea unei sarcini copiilor în ceea ce privește îngrijirea animalului lor, înseamnă a-i ajuta să fie autonomi și responsabili. Acest lucru este de mare ajutor pentru creșterea lor.

Cățelul în viața copilului. Viața sănătoasă cu un animal de companie

Copiii de astăzi sunt din ce în ce mai puțin motivați să iasă afară, la plimbare. Să facă mișcare. Tentația de a rămâne în casă în fața televizoarelor și a jocurilor electronice, în ultima vreme îi prinde și pe cei foarte mici. Un cățel îl poate motiva pe copil să se plimbe afară și să se joace cu acesta. Și astfel, să facă mai multă mișcare.

My title page contents