cum îi ajută pe copii animalele de companie

Tu știi cum îi ajută pe copii animalele de companie? Descoperă de ce ar fi bine să aveți un animal în familia voastră și ce rol poate juca acesta în viața celor mici!

Animalele de companie sunt drăguțe și simpatice, iar dacă sunt crescute de mici alături de copii sunt un bun partener de joacă. Însă ele reprezintă și o mare responsabilitate. Hrana, mersul la veterinar, mersul afară pentru nevoile animalului sunt doar câteva dintre lucrurile pe care o familie trebuie să le facă după decide să aducă un animal în casa.

Nici vacanțele nu vor mai arăta ca înainte, mai ales dacă vorbim despre un câine sau o pisică. Un hamster ar mai putea sta singur cu mâncare pentru câteva zile, însă o chinchila categoric nu. Tocmai de aceea, să adopți sau să cumperi un animal de companie pentru copilul tău poate fi o decizie importantă, iar uneori nu una chiar comodă.

Însă, pe lângă aceste dezavantaje există și numeroase avantaje, iar acestea se referă în general la creșterea și dezvoltarea celor mici. Cum îi ajută pe copii animalele de companie? Îi pot responsabiliza, pot fi parteneri de joacă, prieteni și unii dintre cei mai buni ascultători.

Cei de la HuffingtonPost au făcut o listă cu avantajele unui animal de companie în viața copilului și ceea ce poate învăța cel mic de la acesta. Iată câteva dintre ele, pe care le-am văzut și eu, crescând în apartament un hamster, la vârsta de 12 ani si un câine pe care l-am primit la 16 ani:

Animalele de companie îți oferă iubire necondiționată

Un animal de companie nu îi poate judeca pe cei mici, nu îi poate certa și categoric nu îi pedepsește. Mai mult decât atât, animalele de companie oferă iubire necondiționată, având nevoie în schimb de același lucru de la cei mici.

Un animal de companie este un bun ascultător pentru copilul tău. Când cei mici au probleme, sunt stresați, se confruntă cu situații neplăcute acasă sau la școală, le pot povesti problemele lor animalelor de companie, iar astfel se descarcă și starea neplăcută trece mai ușor.

Mai mult decât atât, având un confident și un prieten care să le ofere siguranță, copii pot adopta mai greu comportamente agresive și un limbaj inadecvat. De exemplu, atunci când este furios, cel mic poate discuta cu animalul de companie în loc să își verse furia pe un prieten de joacă.

Animalele de companie îl ajută pe cel mic să fie mai responsabil

Cum îi ajută pe copii animalele de companie? Cei mici învață să fie mai responsabili, descoperă empatia și încep să se pregătească treptat pentru viața de adult. Cum? Dependența animalelor de companie de ei îi va responsabiliza. De exemplu, dacă ai un câine sau o pisică în casă, sau chiar un papagal sau un pește, vei observa că cel mic încearcă să aibă grijă de el.

Mersul cu un câine la plimbare afară, hrănirea animalelor de companie, curățarea litierei sau a coliviei pentru papagali sunt doar câteva dintre activitățile care îl vor responsabiliza pe cel mic.

Animalele de companie îi ajută să vorbească mai repede și mai ușor

Potrivit celor de la Huffingtonpost.com, animalele de companie îi ajută ce copii să vorbească mai ușor. Aceștia sunt în general atrași de discuțiile cu animale, fie că merg în vizită și vor să vorbească cu un papagal ori că își doresc să se joace cu un câine în parc. Astfel, ei trebuie să comunice, iar vorbitul din ce în ce mai des cu un animal de companie îi ajută să își dezvolte vocabularul și să poată discuta mai ușor, fără prea multe emoții.

 

 

 

 

 

 

My title page contents