Te-ai întrebat cât de periculos este soarele de primăvară? Ferește-te de primele raze ale soarelui! Protecția solară este necesară chiar și primăvara! Trebuie să ne amintim să ne protejăm în mod adecvat, deoarece soarele de primăvară este la fel de puternic ca soarele de vară.
Zilele calde și însorite de primăvară ne invită să ne expunem la primele raze ale soarelui. Dar, recomandările pe care le urmăm cel mai mult în timpul verii sunt omise adesea în acest anotimp. Este ceva obișnuit ca multe persoane să creadă că soarele de primăvară este mai puțin periculos decât soarele de vară. Nimic mai greșit, susțin specialiștii! Dar, fără măsuri de protecție adecvate, suntem la fel de expuși riscului de arsură solară și eritem. De fapt, suntem expuși tuturor daunelor produse de soare în timpul verii. Poate cu expuneri mai puțin prelungite.
Cât de periculos este soarele de primăvară? Cum să te bronzezi corect în fiecare anotimp?
Regulile de bază care trebuie urmate pentru a evita arsurile și chiar deteriorările grave ale pielii, cum ar fi melanomul (cancerul de piele malign), sunt:
- Evită expunerea la soare în cele mai fierbinți ore ale zilei!
- Aplică frecvent o protecție solară care are o protecție adecvată tipului tău de piele și are un filtru pentru ambele raze UVA și UVB;
- Poartă întotdeauna o pereche de ochelari de soare care să-ți acopere bine fața. Pentru a te proteja împotriva radiației reflectate;
- Pregătește-te pentru bronzare prin luarea de suplimente pe bază de antioxidanți și vitamine, în cele treizeci de zile anterioare primei băi solare.
Protecție întotdeauna, chiar și atunci când este înnorat!
Se întâmplă, mai ales primăvara, ca cerul să nu fie foarte senin, iar lumina să pară mai slabă și mai puțin eficientă pentru bronzare. În realitate, soarele își păstrează „puterea” neschimbată, chiar dacă se ascunde în spatele norilor. În timpul zilelor cu nori tindem să rămânem la soare mai mult timp și să aplicăm creme cu un factor de protecție mai mic, cu gândul să nu blocăm cu totul ca soarele să acționeze asupra pielii. Dimpotrivă, însă, norii lăsă razele infraroșii să treacă și acestea reprezintă acea parte a radiației solare care generează senzația de căldură. Cu toate acestea, nu luăm în calcul că, fără protecție solară adecvată, ne putem arde chiar și într-o zi înnorată. În plus, razele infraroșii, în timp ce nu dăunează direct pielea, încălzesc corpul și, după perioade prelungite de expunere, pot provoca deshidratare. În special copiilor sau persoanelor sensibile, ba chiar și accident vascular cerebral.
Cât de periculos este soarele de primăvară? Îmbătrânirea pielii
Să nu uităm niciodată că soarele este cauza principală a bolilor de piele. Razele UVA ajung în dermă (cel mai adânc strat al pielii), dăunând și modificând mecanismele de protecție a pielii. În consecință, se formează riduri, în special în cele mai expuse zone, cum ar fi fața, gâtul, decolteul și mâinile.