Ciorbă de miel cu verdețuri de primăvară. Pentru multe persoane nu e masă de Paște fără o ciorbă de miel. Și chiar și cei ce nu agreează carnea de miel nu refuză o ciorbă cu gust, cu borș și presărată cu leuștean verde. Și poți adapta ciorba după gustul tău. Mai acră, cu mai multe verdețuri de primăvară, cu multă smântână sau fără. Verdețurile îi vor da o aromă deosebită, un gust fresh. Unde mai pui că sunt și sănătoase, că ajută la revigorarea organismului abia ieșit din iarnă.
Rețete pentru masa de Paște. Ciorbă de miel cu verdețuri de primăvară
Ai nevoie pentru 6 porții:
1 cap de miel, gât, coadă, câteva bucăți de carne cu os (în afară de mușchii spatelui, pulpele și măruntaiele mielului)
2-3 morcovi
1 țelină mică
1-2 păstârnac
2 cepe
100 g orez
200 g smântână
2 legături verdețuri (leurdă, ștevie, salată, măcriș, untișor)
2 ouă
câteva boabe de piper
borș proaspăt, după gust
Ai nevoie pentru gust și decor:
leuștean verde și tarhon verde
Pregătești ciorba de miel așa:
Înlături partea cu dinți a capului de miel, scoți globii oculari (sună ciudat, dar o ciorbă bună se face și din capul mielului) și speli foarte bine capul în multe ape. Porționezi gâtul de miel și carnea în bucăți potrivite. Cureți și tai mărunt zarzavatul (păstârnacul, morcovii, ceapa și țelina). Pui să fiarbă în 3 l de apă rece ceapa, zarzavatul, carnea și 1 linguriță de sare (ajută la închegarea spumei). Lași să fiarbă 1 oră la foc mic, după care adaugi orezul spălat și verdețurile. După ce mai fierbe vreo 20 de minute, adaugi borșul (fiert separat) și mai lași să dea câteva clocote. Dacă a scăzut prea mult zeama (ar trebui să nu depășească 1 l), poți completa lichidul pierdut cu apă fierbinte și mai lași să dea în câteva clocote. Iei oala de pe foc și dregi ciorba cu smântâna bătută cu ouăle și combinată cu puțină zeamă din ciorbă. Sărezi după gust. Presari leuștean verde și tarhon verde, după gust sau o poți lăsa simplă (deja are foarte multă verdeață).
Găsești și mai multe rețete de supe și ciorbe pentru masa de Paște aici!