Crăciun împreună cu copiii. Cum să faci un Crăciun magic alături de copii?

Crăciun împreună cu copiii. Cum să faci un Crăciun magic alături de copii?

Crăciun împreună cu copiii. Cum să faci un Crăciun magic alături de copii? Crăciunul este un moment cu adevărat magic, în care totul se îmbracă în straie de sărbătoare; străzile capătă culoare, se aprind luminițe colorate și sunt împodobiți brazi. Toată lumea așteaptă cu nerăbdare seara de Crăciun, dar în mod special copiii. 

Cei mici iubesc această perioadă specială a anului și, din acest motiv, Crăciunul trebuie să fie cu adevărat magic.

Dar cum faci din Crăciun, un moment magic?

Părinții sunt cei care trebuie să creeze o atmosferă plină de mister. Ingredientele atmosferei de Crăciun sunt incertitudinea, misterul, stârnirea curiozității prin elemente folosite ca semne lăsate de Moș Crăciun. Este mult mai palpitant ca cel mic să știe că Moș Crăciun va sosi doar noaptea, când el doarme, decât să-l vadă seara și apoi să adoarmă renunțând la tot misterul care a plutit zile întregi în atmosferă.

Cadouri

În ceea ce privește cadourile, este mai bine să nu exagerați în numărul acestora; ce este prea mult creează confuzie. Două sau trei cadouri sunt suficiente și permit copilului să se concentreze asupra plăcerii surprizei.

Pentru copii, Crăciunul, pe lângă faptul că este un moment de bucurie care trebuie experimentat cu întreaga familie, este inevitabil legat și de entuziasmul despachetării pachetelor sub brad și de magia scrisorii către Moș Crăciun. Dar ce să facem atunci când cererile copiilor sunt atât de multe și nu sunt potrivite în funcție de părinți?

Manifestați și învățați-i pe copii respectul față de semnificația acestei sărbători

Astăzi sărbătoarea Crăciunului este distorsionată, pierzându-și semnificația mai simplă și mai profundă. Crăciunul ar trebui să fie o sărbătoare a fraternității și a împărtășirii. Nu uitați să-i învățați pe copii să-i respecte pe ceilalți și să le dea un exemplu printr-un gest de solidaritate.

Crăciun împreună cu copiii: Fără certuri!

Starea de spirit a părinților este importantă, iar de Crăciun există riscul ca petrecerea unui timp mai lung împreună să declanșeze conflicte și tensiuni. Este esențial ca părinții să evite să se certe în fața copiilor lor și să ia sărbătorile ca un moment de convivialitate și uniune respectuoasă a tuturor membrilor familiei.

Atenție la nevoile copiilor!

Există momentele de joacă, de distragere a atenției, dar trebuie să fiți mereu cu ochii pe cei mici și pe nevoile lor. Cum ar fi luarea în considerare a nevoii lor de somn, odihnă sau neexpunerea lor la zgomote prea puternice.

Cadouri, Moș Crăciun și copii

Este corect să amenințăm copilul că, dacă se comportă greșit, nu va primi daruri? Dar oare funcționează?

Aceste amenințări sunt adesea folosite de părinți, bunici, mătuși, unchi și profesori, deoarece, aceștia se bazează pe faptul că după ce vor auzi această amenințare, copiii își vor schimba comportamentul… în bine! Așa speră cu toții!

De ce nu funcționează această amenințare?

Dar folosirea de către părinți a ceva ce își doresc aceștia pentru a îmbunătăți atitudinea copiilor este un comportament educațional greșit. Psihologii sunt de părere că, făcând acest lucru, de fapt, părinților le lipsește credibilitatea, bazând educația doar pe pedeapsă și dezvoltând un sentiment de vinovăție celor mici.

 

My title page contents