Crying Rooms: ce sunt camerele de plâns? Poate că ai auzit și tu de așa-numitele camere de plâns, sau camere în care poți plânge și îți poți descărca emoțiile în voie. Aceste camere sunt de fapt foarte comune în Est, în special în Japonia, dar ușor ușor ajung și în Europa, precum și în Statele Unite.
Așadar, ce sunt camerele de plâns?
Pe scurt, camerele de plâns sunt spații în care adulții pot plânge și se pot elibera de necazuri, griji și tot ce au pe suflet. Și mai ales, departe de privirile indiscrete și de judecata celorlalți.
Mai mult decât atât: în Tokyo este inclus și un ceai în camere, un pachet de șervețele, o peliculă lacrimogenă și o mască de față pentru a putea ieși din cameră fără urme de plâns. Cu siguranță o idee originală, mai ales pentru toți cei care au nevoie să se elibereze, să fie puțin singuri. Aceasta, deoarece plânsul este adesea foarte sănătos și nu trebuie văzut ca o slăbiciune, ci dimpotrivă.
Crying Rooms: Argumente pro și contra
Ca în aproape orice situație există argumente pro și contra în ceea ce privește camerele de plâns. Așa cum am menționat, aceste camere sunt o modalitate de a permite oamenilor, atât femei, cât și bărbați (care conform unui studiu plâng mult mai puțin decât femeile, de aproximativ 5 până la 17 ori pe an, în timp ce femeile de 30 până la 64 de ori), să se elibereze, să se descarce. Să scoată la iveală ceea ce au pe suflet. Plânsul este un act firesc și nu ar trebui să ne fie rușine de el. În plus, după un plâns bun, majoritatea oamenilor se simt oricum mai bine.
Iată beneficiile camerelor de plâns:
- Camerele de plâns permit să-ți descarci emoțiile făcând loc unui plâns eliberator;
- În acest fel, există o absență a judecății celorlalți, deoarece ești singur într-o cameră;
- Datorită acestor spații special concepute pentru plâns poți petrece timp singur cu tine însuți;
- Plânsul reduce foarte mult stresul și ameliorează tensiunea.
Cu toate acestea, chiar dacă aceste spații de plâns sunt o idee grozavă, mai ales pentru acei oameni care cred că a plânge te face să pari slab și care nu ar vrea niciodată să fie văzuți plângând, pe de altă parte, însă, trebuie să fii atent pentru că a plânge mereu și a fi singur la final poate duce la consecințe negative, singurătate și sentimentul de deplasare. Deci, pe scurt, să te bazezi pe camere de plâns este în regulă atâta timp cât nu faci din asta un obicei. De ce? Pentru că noi, ființele umane, avem nevoie de ceilalți. A fi consolat într-un moment dificil de cineva pe care îl iubim este un remediu foarte puternic.
Plânsul este sănătos și este uman
Plânsul este bun pentru tine și nu este absolut pentru cei slabi sau „pentru femei”. Dimpotrivă, adesea cei mai puternici și mai curajoși oameni sunt cei cărora nu le este frică să se arate vulnerabili și care găsesc o ieșire (o eliberare) în plâns. Pentru că, într-adevăr există oameni care nu pot plânge. Sau care pur și simplu nu acceptă plânsul ca parte naturală a vieții. Important însă este să găsești o modalitate de a elibera ceea ce ai înăuntru. Dacă nu poți plânge, poți poate să ții un jurnal, să desenezi sau să pictezi. Sau chiar mai bine, să discuți cu un psiholog.