Cum îi sărbătorești ziua în autoizolare

Închiderea grădinițelor și a școlilor și măsurile de distanțare socială pot fi greu de înțeles de copil. Mai ales dacă urmează un eveniment pe care l-a așteptat un an întreg: aniversarea. Află cum îi sărbătorești ziua în autoizolare.

 

Chiar dacă toate aceste măsuri au fost luate spre binele nostru al tuturor, oamenii suportă greu lipsa conexiunii cu alte persoane. Pentru că suntem ființe sociale, iar acest lucru nu poate fi schimbat. Așadar dacă nouă, adulților, ne este greu, cu atât mai mult copiilor. Vestea bună este că pe ei îi poți face mai ușor fericiți în aceste condiții decât ne poate face pe noi cineva. Când petrecerea de ziua lui este anulată din cauza actualei situații, practic ai ocazia să creezi o modalitate nouă de a-l distra. Uite cum îi sărbătorești ziua în autoizolare.

Cum îi gestionezi dezamăgirea

Înainte de a te concentra asupra cum îi poți face ziua specială, împărtășește-i dezamăgirea. Copilul va fi mai întâi trist, și este important să-i validezi acest sentiment. Secretul este să nu îl lași să-l păstreze prea multă vreme. Te poate surprinde reziliența unui copil. Promisiunea că îi vei organiza o petrecere mare la ieșsirea din carantină, îl va ajuta să depășească momentul.

Concentrează-te să îi organizezi cea mai tare petrecere

Într-o zi așa de specială copilul nu trebuie să se simtă singur. Chiar dacă sunteți permanent împreună de mai multe săptămâni.
Există o mulțime de canale digitale pentru conectarea cu ceilalți membrii ai familiei, prieteni, colegi sau vecini. Scopul este să faci din fiecare mic moment al zilei unul mare și festiv. Și să-i creezi amintiri unice.

Cum îi sărbătorești ziua în autoizolare

Peste noapte, decorează întreaga casă cu baloane, instalații luminoase, ghirlande din hârtie. În dimineața zilei lui de naștere trezește-l cu un pupic și spune-i cât de mult îl iubești. Pregătește-i un mic dejun festiv și cântă-i „La multi ani!”. Și pentru că este o zi specială, îi poți aduce tortul făcut de tine, să sufle în lumânări, chiar dacă abia s-a trezit. Nu uita de confetti! (Nu te plânge de dezastrul care rămâne în urmă, ai tot timpul să faci curățenie).

Mesaje de la prieteni

Vorbește cu bunicii, unchii, mătușile, verii, nașii, prietenii, să trimită scurte filmări în care îi adresează urări. Montează-le și arată-i întregul „film” care îi este special dedicat. Sau, folosind servicii precum FaceTime, Google Hangouts sau Zoom, invită-i la o petrecere online. Cu siguranță că o astfel de aniversare va rămâne memorabilă.

Dăruiește-i tot timpul tău

Chiar dacă lucrezi de acasă în această perioadă, aranjează lucrurile așa încât copilul să se simtă în centrul atenției. Deghizați-vă în diverse personaje, organizați jocuri și concursuri, permite-i nebuniile pe care altfel nu i le-ai fi permis. Chiar și să meargă seara mai târziu la culcare. Înainte de a-i stinge lumina în cameră și a-i spune „Noapte bună!”, arată-i din nou filmulețul cu urările celor dragi. Îmbrățișează-l, sărută-l și spune-i cât îl iubești. Ziua lui trebuie să se sfârșească la fel de frumos cum a început.

My title page contents