Cum ne protejăm copiii de bolile sezonului rece. Ce măsuri să iei?

Cum ne protejăm copiii de bolile sezonului rece și ce măsuri să luăm pentru evitarea răcelilor? Aceasta este grija tuturor mamelor, în special în sezonul rece.

Cum ne protejăm copiii de bolile sezonului rece? Care este temperatura potrivită?

Mai întâi de toate, să nu uităm că bebelușii au un control redus al temperaturii. Ceea ce înseamnă că, în cazul în care sunt prea înveliți sau îmbrăcați, nu reușesc să elimine excesul de căldură, în timp ce în cazul în care suferă de frig, aceștia nu se pot încălzi. Din acest motiv, este foarte importantă menținerea unei temperaturi ambientale de aproximativ 20-24 grade la domiciliu (și îmbrăcarea copilului în consecință). Când ieși afară cu copilul foarte mic, este bine să-l îmbraci mai bine decât te îmbraci tu. Deoarece nu se mișcă și, prin urmare, nu are cum să producă căldură. În cazul copiilor mai mari, lucrurile stau diferit, aceștia făcând mai multă mișcare.

Ce rol joacă frigul în cazul răcelilor?

Este numită „răceală„, dar este provocată de un virus (sau mai rar, de o bacterie). Frigul nu este cauza bolilor aparatului respirator superior (nas și gât). Expunerea prelungită la temperaturi scăzute induce o scădere a sistemului imunitar, ceea ce duce probabil la o răceală (este vorba despre o expunere prelungită a copilului la frig și de situații în care copilul este într-adevăr îmbrăcat nepotrivit). Și de aici este posibil ca frigul să faciliteze instalarea virusului în organism și, prin urmare, să accelereze debutul unei răceli care se va declanșa oricum. Așadar, în realitate, nu frigul și/sau transpirația duc la îmbolnăvirea copilului mic. Dar un microorganism care este transmis de la o persoană la alta, în cea mai mare parte prin salivă și mâini, poate cauza îmbolnăvirea acestuia.

Cum să ne protejăm copiii de bolile sezonului rece? Cum să prevenim răcelile?

Nu există măsuri preventive sigure pentru a evita răceala. Însă, unele măsuri ar putea fi un sprijin pentru evitarea infecțiilor. Prima este de a păstra întotdeauna nările copilului curate. Fie prin simpla igienizare, fie cu ajutorul unei soluții saline care ajută la curățarea membranelor mucoase. Este, de asemenea, bine să folosești un aspirator nazal pentru a aspira mucusul. Acest lucru împiedică intrarea accidentală a virusului în nas, stagnarea într-un mediu favorabil și înmulțirea, generând boala în sine.

Cum să ne protejăm copiii de bolile sezonului rece? Sfaturi

  • să scoți copilul la aer;
  • să alegi pentru plimbare momentele mai puțin reci ale zilei, preferând orele de prânz, când temperaturile sunt puțin mai mari;
  • să verifici mereu temperatura mâinilor, picioarelor și fruntea;
  • nutriția și hidratarea adecvate sunt aliați de nădejde: o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume, care asigură un aport nutrițional și fluid adecvat, ajută sistemul imunitar;
  • când plimbi copilul în cărucior și îl învelești într-o pătură, este important ca acesta să reușească să își miște liber picioarele și mâinile, fără a împiedica circulația sângelui;
  • îmbracă-l în haine călduroase, moi și confortabile și mai ales, în straturi (stilul ceapă), protejându-l cu fulare, mănuși și pălării.
My title page contents