Cum pregătești tenul pentru machiaj și ce produse să folosești? Produsele naturale și o bună îngrijire sunt secretul pentru a avea o piele sănătoasă, netedă și uniformă, al cărui aspect poate fi apoi îmbunătățit prin machiaj. Curățarea zilnică a feței este esențială pentru a avea o piele frumoasă și, mai presus de toate, sănătoasă.
Îți dorești un machiaj perfect? Pentru a-l obține este obligatoriu să alegi produse specifice care îți vor îmbunătăți aspectul feței, începând cu cele pentru curățare și hidratare.
O greșeală obișnuită, pe care multe doamne o fac atunci când trebuie să se machieze, este să renunțe la pașii importanți ai îngrijirii pielii, fundamentali pentru a se asigura că machiajul se menține și este omogen. Înainte de a aplica fond de ten, creion de ochi, fard de ochi și rimel, este bine și recomandat să te concentrezi asupra sănătății pielii. O piele radiantă și hidratată a feței este în primul rând o piele sănătoasă!
Cum pregătești tenul pentru machiaj? Îngrijirea naturală a pielii
O îngrijire complet naturală a pielii, înainte de a trece la machiaj, asigură uniformitatea și menținerea produselor, de la fond de ten până la machiajul ochilor. Prin urmare, este esențial să-ți cureți pielea, să o purifici, să o exfoliezi și să o pregătești în cel mai bun mod posibil pentru machiaj.
În prezent, există multe produse pe piață care sunt potrivite pentru realizarea unei rutine zilnice de înfrumusețare, dintre care multe sunt naturale. Prin urmare, acestea sunt preferabile, fiind realizate cu ingrediente non-chimice și potențial mai puțin agresive.
Produs de curățare natural: primul aliat al pielii
În primul rând, nu există nicio scuză: curățarea feței trebuie făcută în fiecare zi. Curățarea feței trebuie să facă parte dintr-o rutină zilnică. Doar astfel poți obține beneficii reale și poți observa cum pielea ta devine din ce în ce mai frumoasă și mai sănătoasă! Așadar, învață să petreci timp în fiecare zi, curățându-ți fața, pentru a-i asigura regenerarea normală a celulelor și eliminarea toxinelor.
Primul pas constă în alegerea unui demachiant bun natural, pentru a fi utilizat zi de zi. Este necesar să faci o alegere atentă, evaluând care este cel mai bun demachiant în funcție de tipul de piele: delicat, uleios, uscat, mixt. Alege produse naturale care să aibă la bază ingrediente ca miere, lămâie și aloe.
Exfoliază-ți fața, pentru a o regenera
Un alt pas fundamental, care trebuie efectuat cel puțin de două ori pe săptămână, este exfolierea feței. Prin exfoliere se va elimina un strat de derm. Cel aflat în exces, care conține reziduuri de smog, sebum și alte substanțe reziduale. O bună exfoliere este importantă pentru a permite pielii să respire și să primească produsele care urmează să fie aplicate ulterior. Dacă ai pielea lipsită de impurități, machiajul tău va arăta uniform și va dura mai mult.
Multe dintre produsele de pe piață sunt realizate cu ingrediente naturale speciale: aloe, zahăr din trestie, ulei de jojoba sau alte uleiuri prețioase.
Importanța curățării feței seara și dimineața
După ce ai văzut cum să-ți cureți fața, nu uita că această curățare trebuie făcută în fiecare dimineață și în fiecare seară. Curățarea temeinică a feței este esențială dacă vrei să ai o piele sănătoasă, suplă și strălucitoare. La trezire, va fi necesară o curățare, pentru a elimina impuritățile și sebumul acumulat în timpul nopții, când pielea noastră este deosebit de activă în procesul de regenerare celulară.
Seara, însă, tratamentul trebuie să fie și mai profund și mai precis, pentru a elimina toți poluanții care s-au acumulat pe pielea noastră în timpul zilei. Utilizarea unui produs specific este foarte importantă pentru a obține o piele frumoasă și sănătoasă! Curățarea de seară este necesară pentru a lăsa pielea să respire și nu trebuie uitată niciodată!
Ritual de curățare a feței acasă
Când ai mai mult timp, dedică-l unui ritual de curățare. Poți alege să te delectezi cu o baie de aburi. Ai nevoie de un vas cu apă clocotită și un prosop. Dacă reușești, e indicat să rămâi sub efectul aburilor (cu fața deasupra vasului și capul acoperit cu un prosop) cel puțin un sfert de oră. Astfel, vei permite porilor să se dilate complet. De asemenea, scruburile și măștile pentru față pot ajuta la curățarea și hidratarea tenului. Dar nu trebuie făcute mai mult de o dată pe săptămână sau riscă să fie agresive. În cele din urmă, pentru a întinde pielea, încearcă să faci un masaj delicat cu degetele, începând de pe frunte și apoi în jos pe obraji, pomeți, bărbie și gât.
Cum pregătești tenul pentru machiaj? Elimină punctele negre
Aceste impurități mici care se formează din cauza acumulării subcutanate de grăsime și keratină, apar ca urmare a activității hormonale, la fel ca și în cazul coșurilor. Acestea tind să apară mai ales în zonele feței bogate în sebum, precum nasul, bărbia și fruntea. De fapt, pentru a elimina punctele negre, este necesar să te demachiezi bine în fiecare seară. Precum și să elimini excesul de sebum imediat ce te trezești. Curățarea corectă a feței cu un produs adecvat ajută la prevenirea apariției acestor imperfecțiuni mici, care nu permit pielii să respire.
Hidratarea tenului: cât de importantă este?
Pe lângă curățarea și exfolierea feței, crema hidratantă are un rol fundamental. Ai nevoie de o formulă pentru față atât pentru zi, cât și noapte. Mai ales iarna, când pielea tinde să se usuce, să crape și să se deterioreze vizibil din cauza frigului.
Nu uita, ține cont și respectă tipul de piele. Există tendința de a crede că fondul de ten poate fi suficient pentru a hidrata pielea. Dar nu este așa. Crema hidratantă trebuie aplicată cu aproximativ 5 minute înainte de fondul de ten. Doar după ce hidratantul a fost absorbit, poți trece la aplicarea bazei, care va fi mai omogenă, compactă și naturală. Atât pentru ochi, cât și pentru față.