Diabetul și castanele. Pot persoanele cu diabet să mănânce castane?

Diabetul și castanele. Pot persoanele cu diabet să mănânce castane?

Diabetul și castanele. Diabeticii pot mânca castane? Castanele sunt fructele tipice acestei perioade și vrem să aflăm dacă și persoanele cu diabet pot mânca aceste fructe delicioase și hrănitoare. Ce spun studiile?

În această perioadă a anului, castanele sunt pe piață din plin, astfel că nu putem să nu beneficiem de ele. Prăjite, acest fructe au un gust atât de dulce obținut printr-o metodologie definită care interzice utilizarea îngrășămintelor și poate fi combinat cu alte arome de toamnă (vânat, ciuperci, mere).

Cu toate acestea, mare atenție! Ca toate fructele oleaginoase, acestea au un aport caloric destul de mare de aproximativ 165 kcal/100g de produs. Tocmai din acest motiv apare întrebarea:

Castanele pot fi incluse și în dieta diabeticului?

Dieta este esențială din mai multe motive:

  • Nivelul glicemic nu depinde doar de carbohidrați;
  • Aportul de grăsimi trebuie controlat pentru a corecta dislipidemia (modificarea cantității de lipide care circulă în sânge);
  • Ține greutatea corporală sub control.

Deci, este esențial ca un diabetic să acorde atenție indicelui glicemic (IG) al unui aliment care este ingerat. Ce trebuie să știm despre acest indice? Ei bine, acest indice este exprimat în procente și poate fi influențat de o serie de factori: conținutul de grăsimi și proteine al mesei, conținutul de fibre, procesul tehnologic utilizat pentru producerea alimentelor, tipul și durata gătitului.

Castanele conțin 84% carbohidrați, 7% proteine și 9% lipide, dar pentru o analiză mai precisă, trebuie spus că aportul caloric al castanelor depinde de modul în care sunt consumate.

Astfel, pentru 100 de grame de castane avem:

• 130 de calorii dacă sunt fierte;

• 190 de calorii dacă sunt prăjite;

• 290 de calorii dacă sunt uscate.

De asemenea, trebuie luate în considerare și vitaminele pe care le conțin castanele: Vitamina A, B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B3 (niacină), B5, B6, B9 (acid folic), B12, C și D și printre aminoacizii prezenți în castane acid aspartic, acid glutamic, arginină, serină și treonină.

Diabetul și castanele: Deci, persoanele care suferă de diabet pot consuma castane?

Răspunsul este da, dar în cantități limitate. Castanele conțin, de asemenea, un conținut ridicat de fibre, dar au un indice glicemic destul de ridicat: aproximativ 60. Din acest motiv, consumul acestor fructe de către diabetici nu trebuie eliminat, ci moderat pentru a evita vârfurile de insulină.

Persoanele care suferă de diabet nu ar trebui să ia niciodată mai mult de 15 grame de carbohidrați cu o porție de fructe: cantitatea de alimente va fi, prin urmare, proporțională în funcție de cantitatea de carbohidrați pe care o oferă. De aceea se recomandă combinarea castanelor cu legume și nu cu carbohidrați.

My title page contents