Făină de migdale: utilizarea acesteia în boala celiacă

Făină de migdale este săracă în carbohidrați, dar este bogată în vitamina E și grăsimi nesaturate. Sănătoasă și cu un gust deosebit, făina de migdale este un produs foarte popular în bucătăria fără gluten. Această făină se obține din migdale cu sau fără coajă și, pe baza acesteia, își schimbă culoarea. Este albă dacă provine din migdale decojite, în timp ce are o culoare mai închisă dacă provine doar din fructe cu coajă. De asemenea, în funcție de lumină sau de întuneric, are un gust ușor diferit. Varianta albă are o aromă delicată și mai dulce, în timp ce cea integrală are un gust mai rustic.

Atunci când cumperi făină sau orice alt produs fără gluten, este necesar să se verifici dacă este menționat pe ambalaj acest lucru.

Făină de migdale: proprietăți nutritive și beneficii

Cu o aromă dulce și bogată, făina de migdale poate fi folosită atât în ​​rețete dulci, cât și în cele sărate. Este o făină bogată în proprietăți și beneficii. La nivel nutrițional, este o sursă de vitamina E și grăsimi mononesaturate. Săracă în carbohidrați, această făină are un indice glicemic scăzut, o proprietate importantă, mai ales în ceea ce privește deserturile preparate cu această făină. Atenție doar la aportul de calorii, care este destul de mare: 100 de grame de făină de migdale au 580 de calorii.

Deci, dacă urmezi o dietă, alege făina de migdale integrală, care conțin mai puține calorii.

Faina de migdale poate oferi, de asemenea, mai multe beneficii pentru sănătate decât făina de grâu tradițională. Faina de migdale este bogată în nutrienți.

28 de grame de faina de migdale conțin:

  • Calorii: 163
  • Grăsime: 14,2 grame (dintre care 9 sunt nesaturate)
  • Proteine: 6,1 grame
  • Carburi: 5,6 grame
  • Fibră dietetică: 3 grame
  • Vitamina E: 35% din necesarul zilnic
  • Mangan: 31% din necesarul zilnic
  • Magneziu: 19% din necesarul zilnic
  • Cuprul 16% din necesarul zilnic
  • Fosfor 13% din necesarul zilnic

Cum se folosește făina de migdale la gătit

Cu această făină se fac mai multe rețete tradiționale, de exemplu, pastă de migdale sau biscuiți amaretti. În gătitul fără gluten, făina de migdale este utilizată în principal în preparatele dulci, precum pâinea scurtă, biscuiții, macarons, clătite, torturi, brioșe etc.

Când prepari deserturi fără gluten cu făină de migdale, consistența aluatului poate fi adesea groasă. Un mic truc este să adaugi un albuș de ou bătut. Acest lucru va face tortul mult mai pufos.

În rețetele sărate fără gluten, această făină este folosită pentru prepararea pâinii care însoțește carnea, peștele sau legumele, ca bază pentru biscuiți și quiche, sau ca agent de îngroșare în chiftele, sosuri și creme.

Se obține prin măcinarea migdalelor și, dacă dorești, o poți face chiar acasă. Ai nevoie de migdale cu tot cu coajă, deoarece acestea sunt mai puțin costisitoare și oferă mai mulți nutrienți, deoarece coaja este bogată în polifenoli. Pune apoi migdalele într-un blender cu lame ascuțite, potrivite pentru boabe de cafea și fructe uscate, și mixează câteva minute.

Ține cont de aceste două măsuri de precauție:

  • lăsă migdalele la congelator peste noapte, astfel încât, în timpul procesării, să elibereze mai puțin ulei;
  • nu depăși timpii de măcinare, deoarece riști să obții o „cremă” prea păstoasă.

Câteva trucuri în bucătărie

Făina de migdale conține o cantitate mare de ulei cantității mari de ulei, astfel că este este posibil ca această făină să devină râncedă în scurt timp.

De preferat, să o depozitezi în frigider (sau în congelator), ambalată sub vid, pentru perioade scurte.

Când faci un aluat cu făină de migdale, nu uita să tapetezi tava cu hârtie de pergament, mai degrabă decât să o tapetezi cu făină, deoarece aluatul tinde să se lipească de pereții formei.

Mai mult, este recomandabil să nu gătești preparatele cu făină de migdale la temperaturi ridicate. Deoarece această făină tinde să se ardă ușor.

Auaturile care conțin această făină trebuie să se odihnească cel puțin câteva ore la temperatura camerei înainte de a fi consumate, astfel încât să se compacteze bine.

 

My title page contents