Tartă cu pere și migdale. O surpriză dulce pentru oaspeți

Tartă cu pere și migdale pentru o zi cu oaspeți. Adorată de copii pentru aroma sa și mâncarea ideală în etapa de înțărcare a sugarilor, para este o minune a naturii! Conține multe vitamine și fibre (în special în coajă), prietene ale intestinului nostru. De asemenea, perele conțin și sorbitol care facilitează digestia, dar și antioxidanți valoroși. Este recomandată sportivilor și celor care au energie redusă, pentru conținutul său de zahăr și potasiu.

Tartă cu pere și migdale

Porții: 12 felii

Preparare: 45 de minute

Răcire: 60 de minute

Coacere 55 de minute

Ai nevoie pentru blat de:

200 g făină integrală

125 g unt

60 g miere

1 ou

Ai nevoie pentru umplutură:

1 kg pere mici

2 linguri zahăr

3 ouă

150 g miere

100 g migdale măcinate

100 g făină

2 linguri fulgi de migdale

Pregătești o tartă cu pere și migdale așa:

Pentru blat, frămânți un aluat din făină integrală, unt, miere și ou. Formezi o bilă și o înfășori în folie, apoi dai aluatul la frigider timp de 60 de minute.

Decojești perele și le lași cu codițe. Le cureți și de căsuța sâmburilor. Într-o oală pui zahărul împreună cu 125 ml apă și dai în clocot. Adaugi perele și acoperi vasul. Lași să fiarbă la foc domol timp de circa 6 minute. Scoți perele și le lași să se scurgă.

Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Întinzi o foaie de aluat pe planșeta presărată cu făină și se îmbraci cu această foaie o formă de tartă (cu diametrul de 26 cm) unsă cu unt.

Pentru umplutură, separi ouăle. Bați albușurile. Gălbenușurile le bați cu miere, apoi adaugi migdalele și făina. Înglobezi încet albușurile bătute. Repartizezi această compoziție pe blat și așezi deasupra perele, vertical, făcându-le mici incizii. Presari fulgi de migdale și coci tarta la cuptor timp de 55 de minute.

Sfat! Această tartă se poate prepara și cu nuci în loc de migdale. Va ieși mai zemoasă și mai gustoasă. În fotografie avem varianta cu perele feliate.

My title page contents