Supe creme pentru bebeluși. O hrană consistentă și plină de vitamine

Supe creme pentru bebeluși. O hrană consistentă și plină de vitamine

Supe creme pentru bebeluși, pe care să le încerci acuș! Înainte de a pregăti delicioase supe creme pentru bebeluși, trebuie să acorzi o atenție specială prospețimii cărnii, legumelor și tuturor ingredientelor pe care le folosești. De asemenea, ai grijă la igiena spațiului de lucru. Asigură-te că masa și blatul de lucru din bucătărie sunt perfect curate, ca și ustensilele, recipientele și vesela de care te folosești.

Supă-cremă de cartofi cu pui

  • De la 9 luni

Porții: 4

Pregătire: 50 minute

 

Ai nevoie de:

300 g cartofi

20 g unt

50 g țelină

50 g păstârnac

1 ceapă mică

150 g piept de pui

1 fir de mărar verde

 

Pregătești așa:

Mai întâi, speli pieptul de pui foarte bine și îl pui la fiert în multă apă. Cureți legumele de coajă, le speli bine, le tai cuburi, le pui într-o crăticioară și le acoperi cu supa strecurată, în care a fiert pieptul de pui. Când legumele sunt bine pătrunse, le scurgi de zeamă, le pui în blender și le mixezi până când obții un piure fin. Adaugi untul moale și mixezi din nou. Subțiezi piureul cu zeama în care a fiert pieptul de pui. Servești supa cu pieptul de pui tăiat mărunt deasupra presari foarte puțin mărar verde. Este și gustoasă și sățioasă.

 

Supă-cremă de mazăre

  • De la 9 luni

Porții: 2

Pregătire: 50 minute

 

Ai nevoie de:

200 g mazăre  (proaspătă sau congelată)

½ ceapă

½ morcov

¼ țelină mică

1 cartof mic

100 ml iaurt

1 lingură ulei de măsline

2 fire de pătrunjel verde

 

Pregătești așa:

Speli legumele, le cureți, le tai în cubulețe și le pui la fiert cu apă, cât să le acopere. Când sunt aproape fierte, adaugi mazărea și lași să fiarbă până legumele sunt bine pătrunse. Strecori legumele și le pui în blender. Adaugi puțină apă plată, pătrunjelul tocat, uleiul și mixezi până obții un piure fin. Dacă cumva mai rămân coji de mazăre, poți trece, suplimentar, piureul printr-o sită. La final adaugi iaurtul și omogenizezi. Presari puțin pătrunjel verde tocat și …gata supa cremă!

 

 

My title page contents