Salată cu căpșuni, castraveți și mentă

Salată cu căpșuni, castraveți și mentă. Un preparat proaspăt și delicios, în cinstea celor care adoră aceste fructe roșii și gustoase: căpșunile! Menta este un ingredient popular în mai multe alimente și băuturi, de la ceaiuri și băuturi alcoolice până la sosuri, salate și deserturi.

Deși nu este consumată în mod obișnuit în cantități mari, menta conține cantități suficiente de mai mulți nutrienți și este o sursă deosebit de bună de vitamina A și antioxidanți.

Menta poate fi adăugată cu ușurință în dietă. Totuși, majoritatea cercetărilor care arată beneficiile pentru sănătate recomandă administrarea acesteia sub formă de capsulă, să fie aplicată pe piele sau să să fie inhalată prin aromoterapie.

Salată cu căpșuni, castraveți și mentă

Porții: 4

Pregătire: 10 minute

Ai nevoie de:

salată verde (rucola, valeriană)

1 coș cu căpșuni

2 castraveți proaspeți

câteva frunze de mentă proaspătă

măghiran proaspat

1 lămâie organică

iaurt

ulei de măsline

sare

piper

Pregătești salata așa:

Speli salata și apoi o rupi cu mâna. Adaugi castraveții tăiați felii, cărora le-ai îndepărtat coaja doar parțial, în fâșii verticale, și mai adaugi și felii de căpșuni tăiate.

Peste salată adaugi un sos pe care l-ai pregătit în prealabil din iaurt, frunze de mentă proaspătă, măghiran, zeama de la o lămâie bio și coaja rasă grosier. Adaugi apoi un strop de ulei, sare și piper. Gata salata! Și dacă dorești, o poți lăsa câteva minute la rece, înainte de a-i adăuga sosul.

My title page contents