Rețete de piureuri pentru bebeluși. Cele mai delicioase combinații

Piureuri pentru bebeluși

Începând cu vârsta de 6 luni, mămicile pot da startul piureurilor. O masă hrănitoare, plină de vitamine și, de cele mai multe ori, pe placul bebelușilor. Iată câteva rețete de piureuri pentru bebeluși:

Piure de orez cu morcov și dovlecel

Preparare: 30 minute

Porții: 2

Ai nevoie de:

1 morcov

¼ dovlecel

4 linguri orez integral

Pregătești așa:

Iei o crăticioară și pui o cană de apă, apoi dai la fiert. Speli cele două legume, morcovul și dovlecelul, le cureți de coajă, le speli din nou și le dai pe răzătoarea mică. Când clocotește apa, pui legumele și adaugi orezul, spălat în prealabil în multe ape, pentru a îndepărta amidonul. Lași să fiarbă totul la foc mic, până când orezul este moale. Lași amestecul să se răcorească, îl pui în blender și după câteva mixări obții un piure omogen.

Piure de dovleac și brânzică de vaci

Pregătire: 50 minute

Porții: 2

Ai nevoie de:

1 felie dintr-un dovleac, fără semințe

1 linguriță ulei de măsline

½ dovlecel mic

1 lingură brânzică de vaci (de preferat, pregătită în casă)

apă plată sau fiartă și răcită

Pregătești așa:

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt și pui felia de dovleac. Introduci tava în cuptorul încins. O lași până se înmoaie bine miezul, după care îl cureți cu ajutorul unei linguri și îl transferi în blender. Cureți dovlecelul de coajă și de semințe, apoi îl tai cubulețe și îl pui la abur, până se înmoaie. Iei dovleacul copt și-l amesteci cu dovlecelul, pui uleiul de măsline și brânzica.Mixezi până obții un piure fin. Subțiezi piureul cu apă plată, atât cât dorești… sau până obții consistența preferată de cel mic.

Piure de țelină, păstârnac și măr

Pregătire: 30 minute

Porții: 2

Ai nevoie de:

1 buc. mai mică de rădăcină de păstârnac

2-3 picături ulei de măsline

50 g țelină

1 măr mic

30 ml lapte (din cel formulă pentru copii mai mici sau de vacă, după 1 an)

Pregătești așa:

Cureți păstârnacul și țelina de coajă, le speli foarte bine, le tai bucăți și le pui la fiert cu apă, cât să le acopere. Acoperi vasul cu un capac și lași să fiarbă până se înmoaie pe jumătate. Adaugi apoi mărul curățat și tăiat cubulețe. Lași să fiarbă până sunt toate bine pătrunse. Le scoți cu o paletă, le pui în blender și adaugi peste ele laptele și uleiul de măsline. Mixezi totul până obții un piure fin. Dacă piureul este prea gros, mai adaugi puțină apă plată. Este un piure dulce, gust dat mai ales de păstârnac.

My title page contents