Cum să pregătește o baie relaxantă. Iată câteva sfaturi!

Cum să pregătești o baie relaxantă? La sfârșitul zilei, pregătirea unei băi relaxante este ideală pentru a te elibera de stresul și tensiunea acumulată în timpul zilei. Să descoperim cum o putem pregăti acasă, cu ingrediente simple și uleiuri esențiale pentru relaxare imediată!

Bunăstarea noastră psihofizică este pusă la încercare în fiecare zi, între muncă, casă și sarcinile zilnice. Astfel că, luarea unei pauze devine esențială pentru a putea face față responsabilităților din fiecare zi. Nimic mai bun decât o baie relaxantă, care să te ajute să te deconectezi, permițându-ți relaxarea binemeritată la sfârșitul zilei. Poți recrea micul tău spa acasă, cu câteva sfaturi simple pentru a pregăti o baie relaxantă, utilă, și pentru reîncărcarea de care ai nevoie și eliberarea întregului stres.

Cum să pregătești o baie relaxantă? Iată pașii pentru relaxare:

Pentru a pregăti o baie relaxantă, ai nevoie de o cadă, lumânări și muzică pentru a crea mediul potrivit, săruri de baie și uleiuri esențiale liniștitoare. În plus, mai ai nevoie și de niște prosoape moi și reci pentru a te înfășura la final și astfel, pentru a ne prelungi bunăstarea.

1. Atmosfera

Înainte de a intra în cadă, este important să-ți creezi atmosfera potrivită, care să-ți dea senzația de răsfăț încă înainte de a începe ritualul băii:

  • Pregătește baia, care trebuie să fie curată, caldă și primitoare;
  • Aprinde câteva lumânări parfumate, pe care le vei așeza în zone sigure și pregătește la îndemână prosoape moi și calde;
  • Pregătește un fundal cu muzica preferată sau alege muzică ayurvedică sau indiană. Păstrează întotdeauna aparatul/sursa într-un loc sigur, departe de apă;
  • Așază pe margine, o pernă gonflabilă sau un prosop rulat unde îți vei odihni capul;
  • Atmosfera pentru baia ta de relaxare este gata: întreg pachetul de stimuli olfactivi, termici și vizuali va stimula producția de endorfine, hormonii bunăstării, eliminând stresul.

2. Rețeta pentru apa din baie

Beneficiile apei calde combinate cu uleiul esențial de lavandă erau deja cunoscute de vechii romani. Aceștia frecventau stațiunile balneare nu numai ca tratament de înfrumusețare, ci și pentru a aduce bunăstarea corpului lor, promovând relaxarea. Și tu poți încerca apoi această rețetă relaxantă și revigorantă.

Ai nevoie de: bicarbonat, ulei esențial de lavandă, argilă aurie. Pune într-un vas două linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de argilă aurie și 30 de picături de ulei esențial de lavandă. Amestecă cu o spatulă de lemn. Odată ce cada este umplută cu apă, toarnă amestecul în apă și relaxează-te în cadă timp de cel puțin 15 minute. Particulele de lut auriu vor oferi băii tale o notă prețioasă.

3. Înmuierea în cadă

Înainte de a intra în cadă, este indicat să faci un duș și să folosești, de asemenea, o mănușă sau un burete pentru a elimina celulele moarte. Apoi, lasă apa să curgă în cadă, aducând-o la o temperatură de aproximativ 37 sau 38 de grade. Apa la această temperatură relaxează mușchii și are un efect de detoxifiere, deoarece ajută la eliminarea toxinelor acumulate în timpul zilei;

Profită de acest moment pentru a-ți face și o mască de frumusețe pentru față. În caz de ochi obosiți, așază două felii reci de castravete pe ochi, în timp ce te relaxezi.

4. Cum să pregătești o baie relaxantă? Ce să torni în cadă: uleiuri esențiale sau săruri de baie?

Pe lângă relaxare, uleiurile esențiale ajută, de asemenea, la hidratarea și hrănirea pielii. Așadar, dacă dorești să le folosești, procedează după cum urmează: odată umplută cada, toarnă 4 sau 5 picături din uleiul esențial preferat. Lavanda ajută la reducerea stresului și anxietății, dar se mai recomandă trandafir, bergamotă, iasomie, mușețel și mandarină. Adaugă la uleiul esențial și o lingură de ulei vegetal la alegere, cum ar fi ulei de migdale sau jojoba. Dacă dorești să adaugi la beneficiile uleiurilor esențiale și din cele ale cromoterapiei, adaugă petale de trandafir sau fructe uscate. Florile de mușețel și lavandă au, de asemenea, un efect calmant și decongestionant și sunt ideale înainte de odihnă. Sărurile de baie, pe de altă parte, ajută la relaxarea mușchilor. Dacă nu ai săruri de baie acasă, poți folosi o mână de sare de masă sau 2 sau 3 linguri de sare roz de Himalaya.

5. Durată

Baia de relaxare nu trebuie să dureze mai mult de 20 de minute. După acest timp, pielea din apă s-ar putea usca din cauza calcarului. Pentru a face apa mai moale, adaugă 4 sau 5 linguri de bicarbonat de sodiu, care va ajuta și la curățarea pielii.

6. Tratamente post-baie

După ce ai ieșit din cadă, trebuie să te usuci bine și să aplici o cremă hidratantă sau hrănitoare printr-un masaj ușor, sau poți opta pentru o apă de corp.

Dacă vrei să te asiguri că vei adormi ușor și, mai ales, bine toată noaptea, pregătește-ți un ceai de plante relaxant cu roiniță, valeriană sau mușețel, în care să adaugi și puțină miere.

Sfaturi și avertismente

  • Înainte de a intra în cadă, oprește telefonul mobil; dacă nu ești singură acasă, anunță că vei face o baie pentru a nu fi deranjată;
  • Dacă nu ai prea mult timp, decât să te grăbești, mai bine amână baia de relaxare pentru sfârșitul de săptămână sau alege să o faci în vacanțe, când ești sigură că te poți relaxa;
  • Ai grijă să nu pui lumânări și aparate electrice lângă apă;
  • Nu utiliza detergenți care produc prea multă spumă, deoarece ar putea fi agresivi pentru piele;
  • Nu adormi în baie! Pentru a preveni acest risc, setează o alarmă care să sune după 20 de minute;
  • În general este important ca apa să nu atingă niciodată temperaturi peste 37°C;
  • Nu încuia ușa.

 

My title page contents