Un ghiveci de legume este o alegere potrivită în orice anotimp. Cu atât mai mult cu cât în ziua de azi găsim atâtea legume congelate sau conservate la borcan. În plus, nu trebuie să ne limităm la legumele sugerate într-o rețetă. Fiecare poate adăuga sau elimina orice legumă dorește. Gustul final contează. Cât despre aspect, ghiveciul de legume va fi mereu un fel de mâncare colorat, plăcut nu doar papilelor gustative, ci și ochiului.
Alege să prepari oricând un ghiveci de legume și bucură-te de bogăția de vitamine pe care o oferă acesta! Iată o variantă de ghiveci la care poți adăuga și niște perișoare de carne.
Ghiveci de legume
Porții: 4
Preparare: 25 minute
Fierbere: 30 minute
Ai nevoie de:
2 morcovi
2 cepe
250 g cartofi
2 linguri ulei
250 g fasole verde proaspătă sau congelată
100 g bob congelat (dacă nu găsești, poți renunța la el)
500 ml supă de legume
250 g roșii decojite (conservă)
1 fir de rozmarin
1 fir de leuștean
Sare, piper
500 g carne tocată mixtă (porc și vită)
1 lingură muștar
2 linguri verdețuri proaspete sau congelate
4 linguri pesmet
2 ouă
Pregătești ghiveciul de legume așa:
Cureți, speli și tai morcovii cubulețe. Tai o ceapă julien, iar pe cea de-a doua o toci. Decojești cartofii, îi speli și îi tai ca pentru prăjit.
Ceapa tăiată julien o pui la prăjit în ulei. Adaugi cartofii, morcovii și fasolea verde (proaspătă sau congelată) și călești totul puțin. Torni supa de legume, adaugi roșii și verdeață, sare și piper. Acoperi și lași să fiarbă înăbușit timp de 20 de minute.
Amesteci carnea tocată cu ceapa tocată, muștarul, verdeața proaspătă sau congelată, cu pesmetul și ouăle. Adaugi sare și piper după gust și frămânți bine compoziția, să se încorporeze bine toate ingredientele. Modelezi cu mâinile ude 20 de perișoare, pe care le pui apoi la fiert pentru 10 minute, în apă fierbinte cu sare. Sărezi și piperezi ghiveciul, după gust. Servești o porție de ghiveci de legume alături de perișoare. Presari cașcaval ras sau parmezan și pătrunjel verde.