TORT CU BRÂNZĂ DULCE ȘI CIREȘE SAU ALTE FRUCTE… PE ALESE

Tort cu brânză dulce și cireșe, un desert care poate fi pregătit oricând, deoarece în extrasezon se pot folosi fructe din compot.

 

Tort cu brânză dulce și cireșe

 

Ai nevoie pentru blat de:

150 g unt topit și răcit

175 g biscuiți simpli, populari

 

Ai nevoie pentru umplutură:

2 pahare de cireșe curățate de sâmburi (circa 400 g)

200 g brânză dulce (de vaci sau ricotta)

50-70 g zahăr

1 pachețel de zahăr vanilinat

250 ml smântână cu 20% grăsime

3 linguri suc de lămâie sau de lime

2 pliculețe întăritor de frișcă

 

Ai nevoie pentru ornat de:

2 pliculețe de gelatină roșie sau dulceață de cireșe sau de vișine

1-2 linguri de zahăr

500 ml suc de cireșe

 

Ai nevoie pentru decor:

Ciocolată albă

 

Pregătești blatul așa:

Zdrobești biscuiții cu un sucitor de întins aluatul. Apoi îi amesteci cu untul topit și răcit și așezi compoziția într-o formă de copt rotundă cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Pregătești umplutura de brânză și cireșe așa:

Lași cireșele la scurs (după ce le-ai scos sâmburii), iei siropul și îl completezi cu apă și, eventual, puțin zahăr. Trebuie să obții 500 ml de lichid. Poți adăuga suc de cireșe făcut din sirop gata pregătit. Brânza proaspătă de vaci sau ricotta o amesteci cu zahărul, zahărul vanilinat și cu sucul de lămâie sau de lime. Acesta din urmă îi va da un gust mai accentuat. Bați smântâna cu întăritorul pentru frișcă timp de 2 minute și o amesteci cu brânza. Compoziția rezultată o așezi pe blatul de biscuiți. Peste aceasta se așază uniform cireșele scurse bine de sirop.

Pentru ornat, pregătești gelatina pentru tort conform instrucțiunilor de pe pachet și o torni peste cireșe. Dacă nu dorești un tort cu gelatină, îl poți decora pur și simplu cu dulceață de cireșe sau de vișine. Dai tortul la frigider pentru aproximativ 2 ore. Apoi desfaci inelul formei cu grijă. Înainte de servire, marginea se ornează cu ciocolată albă rasă.

 

Sugestie: Poți folosi în loc de cireșe proaspete, cireșe din compot, vișine proaspete sau vișine din compot dar și alte fructe.

 

 

My title page contents