Gravida la spa. Da sau nu? Ce trebuie să știi?

Gravida la spa. Da sau nu? Ce trebuie să știi? În timpul sarcinii, multe femei doresc să se relaxeze și visează să aibă parte de un răsfăț la spa. Dar care sunt tratamentele sigure pentru viitoarele mame și care dintre ele ar trebui evitate în timpul sarcinii? Să descoperim împreună!

Mergând la spa, în timpul sarcinii, este o alegere care trebuie bine analizată. Spa-ul în timpul sarcinii, de exemplu, dacă nu există probleme de sănătate sau contraindicații anterioare, este permis, atâta timp cât se iau unele măsuri de precauție. În primul rând, înainte de a merge la spa, este întotdeauna mai bine să aștepți până la sfârșitul primului trimestru; greața din primele zile și oboseala cronică manifestată în primele săptămâni au trecut de obicei în această perioadă; sarcina a trecut de cea mai delicată perioadă pentru formarea fătului.

Chiar și în alegerea tratamentelor, este important să acționezi cu prudență. În orice caz, este întotdeauna bine să soliciți sfatul medicului ginecolog, înainte de a trece prin proceduri speciale.

Gravida la spa. Mersul la spa în timpul sarcinii este permis. În ce condiții?

Când ești însărcinată, este foarte important să te relaxezi. Un spa este ideal pentru acest lucru, deoarece poți avea parte de un somn relaxant după aceea. Cu toate acestea, dacă sarcina prezintă unele complicații, trebuie să te adresezi medicului ginecolog înainte de a vizita un spa. Este important să te asiguri întotdeauna că găsești echilibrul potrivit în toate. Pentru că ar trebui să te simți bine după o ședință de saună sau după înot. Însă dacă forțezi nota și petreci prea mult timp la spa, nu este doar în detrimentul bunăstării tale, ci și al fătului.

Sauna în timpul sarcinii este permisă. Iată câteva sfaturi de care să ții cont:

Totuși, pentru a proteja sistemul circulator, ședințele de saună trebuie să fie mai scurte decât de obicei. Dacă nu ai mai fost niciodată la saună înainte, ar trebui să acorzi mai multă atenție în timpul sarcinii și să o iei mai încet. Cinci minute este suficient pentru o femeie gravidă. Apa din spa nu trebuie să depășească 35 de grade Celsius. Apa prea fierbinte este dăunătoare pentru circulație. Dacă dorești să înoți sau să mergi la saună, asigură-te că îți menții corpul la o temperatură normală.

Bea întotdeauna suficientă apă sau ceai. Mănâncă numai alimente sănătoase și ușoare. De asemenea, petrece suficient timp în aer liber. Este important să ai un bun echilibru între pauzele de odihnă și ședințele de saună pentru a evita suprasolicitarea și pentru a proteja circulația.

Din motive de igienă, ar trebui să-ți schimbi imediat costumul de baie ud și să te îmbraci cu haine curate și uscate.

În plus, cel mai bine este să eviți hidromasajul în timpul sarcinii, deoarece apa favorizează prezența bacteriilor și a virușilor.

O saună uscată este mai tolerabilă pentru sistemul tău circulator decât o saună cu aburi. Asigură-te că alegi o saună mai rece, cum ar fi una care are doar 50 de grade, mai degrabă decât una care are 90 de grade.

Evită sauna, dacă uleiurile esențiale sunt adăugate în infuzie. Unele uleiuri esențiale sunt laborioase și pot fi periculoase pentru tine ca femeie însărcinată.

După saună, este recomandat să-ți răcorești corpul ușor, cu apă proaspătă. Astfel, îi vei permite corpului să se relaxeze în loc de a face imediat o baie în apă rece.

Dacă te simți rău în saună, este mai bine să ieși imediat. Odihnește-te!

Hidromasaj în timpul sarcinii

Atâta timp cât jetul apei nu este prea intens și nu este poziționat direct pe burtă, viitoarea mamă poate beneficia de o ședință de hidromasaj. De asemenea, trebuie acordată o atenție temperaturii apei: este mai bine ca apa să nu depășească 35-36 de grade Celsius, iar durata băii „cu bule” să fie de cel mult 15 minute.

Gravida la spa. Piscine termale în timpul sarcinii

Băile din piscinele termale sunt permise femeii gravide, dar întotdeauna cu un ochi pe ceas și celălalt pe termometru (temperatura nu trebuie să depășească 38 de grade).

Schimbările de temperatură ar trebui, de asemenea, evitate. Trecerea de la un climat deosebit de cald la unul foarte rece și invers ar putea avea repercusiuni asupra tensiunii arteriale deja supuse unor eforturi speciale și ar putea ajunge să provoace stare de leșin.

Uleiuri și masaje: precauții în timpul sarcinii

Spa în timpul sarcinii înseamnă, de asemenea, masaje. Cel mai bine în acest caz, este să optezi pentru un tratament relaxant sau drenant, informând întotdeauna terapeutul cu privire la starea ta.

Pentru a evita orice probleme, poți pur și simplu să permiți terapeutului să maseze partea superioară a corpului (umeri, gât, brațe, partea superioară a spatelui) și picioarele, evitând astfel zona abdominală și sânii.

De asemenea, este important să eviți aplicarea uleiurilor esențiale pe piele și, eventual, să alegi creme și produse cu un parfum foarte delicat. Viitoarele mame sunt hipersesnsibile când vine vorba de arome și parfumuri tari.

Este mai bine să eviți tratamentele mai invazive, cum ar fi nămolul termic; în timp ce un masaj manual adaptat unei femei însărcinate poate fi, de asemenea, un adevărat panaceu pentru a ușura unele disconforturi comune, cum ar fi durerile de spate sau umflarea picioarelor.

În timpul tratamentelor de wellness este important să se mențină întotdeauna un nivel bun de hidratare; este recomandat să bei apă naturală la temperatura camerei sau ceaiuri din plante care nu sunt excesiv de dulci.

 

My title page contents