Gravida toamna – probleme specifice și sfaturi pentru a face față acestui anotimp

Gravida toamna - probleme specifice și sfaturi pentru a face față acestui anotimp

Gravida toamna – probleme specifice și sfaturi pentru a face față acestui anotimp. Toamna poate prezenta unele provocări specifice pentru femeile însărcinate. Pentru a transforma acest sezon în cel mai bun pentru tine, trebuie să știi cum să profiți de avantajele sale și să eviți neplăcerile cu obiceiurile potrivite.

Fiecare femeie și-ar dori să trăiască o sarcină liniștită, timp de nouă luni, dar, din păcate, de multe ori natura este cea care decide. Lunile mai reci și mai blânde sunt preferatele multora, iar sarcina de toamnă este adesea în fruntea listei!

Gravida toamna. Iată câteva probleme comune și sfaturi pentru a le rezolva:

Răceli și gripă

Pe măsură ce vine vremea rece, riscul de răceli și gripă crește. Este important să te vaccinezi împotriva gripei, să mențineți o bună igienă a mâinilor și să evitați contactul cu persoanele bolnave.

Alergii sezoniere

Toamna poate aduce o creștere a alergiilor din cauza polenului și a mucegaiului. Folosește purificatoare de aer în casă și consultă medicul pentru orice medicamente sigure în timpul sarcinii.

Schimbări de temperatură

Fluctuațiile de temperatură pot provoca disconfort. Îmbrăcarea în straturi te poate ajuta să gestionezi mai bine aceste schimbări și să menții o temperatură confortabilă a corpului.

Depresia sezonieră

Reducerea orelor de soare poate afecta starea de spirit. Petrecerea timpului în aer liber în timpul zilei, exercițiile fizice regulate și discuțiile cu un profesionist în sănătate mintală (la nevoie), pot fi utile.

Nutriție

Odată cu sărbătorile de toamnă care se apropie, poate fi ușor să te răsfeți cu alimente mai puțin sănătoase. Menținerea unei diete echilibrate, bogate în fructe, legume și proteine slabe, este esențială pentru sănătatea mamei și a bebelușului.

Gravida toamna, de ce? Pentru că toamna ar putea fi cel mai bun sezon pentru a rămâne însărcinată. Uite de ce:

Profită de frumusețea acestui anotimp

Odată cu toamna, revin și zilele gri, ploaia și ceața. În ciuda acestui fapt, acest sezon poate avea momente grozave pentru tine care ești însărcinată. Trebuie doar să știi cum să profiți de toate lucrurile pozitive. Acum este timpul să te bucuri de liniștea casei, de familie, de hobby-urile care te relaxează, evitând să te lași doborâtă și să adopți obiceiuri bune pentru a te proteja de frig.

Plimbă-te în fiecare zi

Vitamina D este necesară pentru absorbția calciului, iar în această perioadă, corpul tău are nevoie de două ori mai mult decât înainte de a rămâne însărcinată. Această vitamină este sintetizată datorită acțiunii soarelui asupra pielii. Deci, pe lângă consumul de alimente bogate în această vitamină (pește gras, gălbenuș de ou și produse lactate), încearcă să faci plimbări lungi zilnice în zone cât mai posibil îndepărtate de trafic. Roagă-ți partenerul să te însoțească. Va fi un moment bun pentru a discuta, a te relaxa și a împărtăși îndoieli, temeri și sentimente pozitive.

Protejează-te de soare

Chiar dacă e toamnă și zilele sunt înnorate, nu înceta să folosești o cremă cu SPF ridicat. Soarele este încă acolo și trebuie să te protejezi de razele sale dăunătoare, mai ales dacă vrei să eviți petele de piele, care sunt mai frecvente în timpul sarcinii.

Fă-ți o programare la medicul stomatolog

Toamna este anotimpul ideal pentru a programa controale medicale. Pe lângă controalele specifice acestei perioade, ia în calcul și o vizită la dentist. Motivul este că acum ești mai predispusă la gingivita (7 din 10 femei însărcinate suferă de ea), o inflamație și roșeață a gingiilor care le face să sângereze ușor. Un control complet și o bună igienă orală (spălarea după fiecare masă și folosirea aței dentare) sunt esențiale pentru a o preveni.

Exerciții fizice

Dacă faci mișcare și unele exerciții fizice, te vei simți mai puternică, tonifiată și agilă. În plus, vei avea mai puțin stres și anxietate. Mișcarea te va ajuta să nu acumulezi grăsime în aceste luni și te va învăța să-ți controlezi respirația în timpul nașterii. Tot ce trebuie să faci este să eviți sporturile riscante și să adaptezi exercițiile fizice la starea și luna ta de sarcină. Cele mai bune sporturi pentru tine sunt cele care se practică în apă. De exemplu, poți alege înotul sau gimnastica acvatică, precum și yoga, pilates sau mersul pe jos.

 

 

 

My title page contents