Joacă-te când bate vântul! 6 idei distractive

Joacă-te când bate vântul! De la zmeul clasic la zgomote, de la bule la panglici și avioane din hârtie, iată multe jocuri de care să te bucuri, împreună cu copilul tău, când e vânt afară.

O zi în care bate vântul tare poate fi o dramă pentru unele persoane. Dar nu este nevoie să te închizi în casă. De fapt, există multe jocuri de jucat în bătaia vântului, pentru a vă distra copiii în aer liber.

Joacă-te când bate vântul: Iată 6 idei pentru a vă distra în aer liber, în bătaia vântului

1. Zgomotul vântului

Adună în casă obiecte care pot face zgomot (cum ar fi ustensile de bucătărie, linguri și cutii). Leagă-le cu panglici și prinde-le de un băț. Apoi agață bățul astfel încât să fie în curent și ascultați împreună zgomotul pe care îl fac diferitele obiecte în timp ce se lovesc unul de altul.

2. Bule de săpun

Copiilor mai mici le poți arăta cum să facă bule de săpun, care să fie purtate de vânt. Mama și tata pot face o baie cu bule amestecând 1 parte lichid de spălat vase, 8 părți apă și 1 parte glicerină. Faceți împreună bule și apoi încercați să prindeți cât mai multe. Câștigă cine prinde cele mai multe. Este un joc foarte distractiv.

3. Panglici de vânt

Alergarea în vânt este și mai distractivă dacă tragi după tine panglici lungi de hârtie creponată colorată. Ai nevoie de un băț și de hârtie creponată, din care să tai câteva benzi lungi. Cu cât sunt mai lungi, cu atât va fi mai distractiv jocul. Atașați benzile pe băț cu ajutorul unei benzi dublu adezive și asta e totul. Acum puteți dansa cu panglicile în bătaia vântului și să le faceți să se învârtă fără a le încurca.

4. Zmeul

Cel mai clasic joc de jucat în aer liber, special pentru vremea cu vânt este zmeul. Pentru a construi un zmeu împreună cu copilul tău, aveți nevoie de o pungă de plastic și de câteva bețișoare ușoare (pot fi și bețe pentru frigărui).

Trebuie să ai două tije, dintre care cea mai groasă are aproximativ 20 cm lungime, în timp ce cealaltă trebuie să aibă 30 cm. Apoi trebuie să faci o fantă în centrul tijei mai scurte cu un cuțit mic și să introduci tija mai lungă și mai subțire în gaură pentru a forma o cruce. Partea de sus a crucii ar trebui să aibă aproximativ 10 centimetri lungime, iar partea de jos 20.

Decupează apoi punga de plastic în formă de diamant, astfel încât să se potrivească perfect cu rama zmeului. Apoi fixeaz-o de bețișoare cu bandă adezivă. Leagă o bucată de sfoară puternică în centrul crucii și, cu un ac de cusut, trece-o peste partea din față a zmeului. Apoi fă în așa fel încât să treacă înapoi la aproximativ 3 cm de vârful inferior al crucii. Leagă firul de tijă formând o buclă mare și leagă un nod în mijlocul buclei pentru a forma un al doilea nod pentru a atașa șirul de zmeu. Ține zmeul pe linie și încearcă să-l faci să zboare.

5. Animale zburătoare

Desenează un animal zburător pe carton rigid și pictează-l cu tempera. De asemenea, îl poți decora cu pene și frunze. Decupează șablonul și atașează-l la o foaie veche, albă sau colorată, pe care ai tăiat-o anterior sub forma unui triunghi alungit. Prinde cu bandă adezivă fiecare steag pe un băț și lăsați-vă bannerele să zboare în vânt.

6. Avioane de hârtie

Desenează o linie pe partea lungă a unei foi A4, la aproximativ 3 cm de margine. Îndoaie apoi hârtia de-a lungul liniei și taie de-a lungul marginii pliurilor. Apoi taie fâșia de hârtie în jumătate. Prinde piesele cu bandă adezivă pentru a forma corpul și aripile avionului. Rotunjește aripile cu foarfeca și apoi taie încă o bandă de hârtie de 3 cm și împarte–o în două părți egale. Pentru a face coada, pliază una dintre cele două bucăți în jumătate și cele două clape încă în jumătate. Lipește coada în spatele avionului cu o bandă de aceeași culoare, pentru a masca locul. În cele din urmă, prinde o monedă în vârful avionului. Pentru a lansa avionul, ține-l între vârfurile degetelor și mișcă rapid brațul.

 

My title page contents