Ce să faci la munte dacă plouă? Iată 10 propuneri de activități!

Ce să faci la munte dacă plouă? Iată 10 propuneri de activități!

Ce să faci la munte dacă plouă? Nu este nimic mai rău decât să organizezi o vacanță la munte și apoi să petreci o săptămână sub asediul ploii. Totuși, la munte nu este ceva neobișnuit să apară tulburări neașteptate ale vremii chiar și în plină vară. Cei care merg frecvent la munte știu bine că vremea se poate schimba rapid de la un moment la altul. Deci, ce să faci dacă ești la munte și plouă? Depinde mult de zona în care te afli.

Prima reacție în fața ploii este descurajarea, însă poți profita de ocazie pentru a face o activitate distractivă în compania familiei sau a prietenilor cu care ai venit la munte. De asemenea, poți profita de ploaie și să-ți aloci un moment de răsfăț doar ție.

Ce să faci la munte când plouă? Iată o serie de idei pentru a te bucura în continuare de meritata ta vacanță:

1. Jocuri de societate

Idealul este să nu te bazezi că vei găsi la locul de cazare, ci mai bine să pui de acasă, în bagaj, câteva jocuri (în varianta mini ca format) precum dame sau șah, cărți de joc sau altele care-ți plac și se pot transporta ușor.

2. Jocul sticlei

Un joc îndrăgit de aproape toată lumea, și distractiv totodată. Propune-le celor din grupul tău să se joace acest joc și să rotească sticla într-o versiune distractivă, potrivită și pentru copii. Cine are sticla, înainte de a o întoarce, spune ce test va trebui făcut; apoi învârte sticla. Persoana în dreptul căruia se oprește sticla va trebui să îndeplinească porunca dată. Tot farmecul și distracția constau în găsirea unor porunci distractive, care să te facă să râzi mult.

3. Bucură-te de o băutura caldă

Fie că ești singur sau ai companie când plouă la munte, o băutură caldă oferă o stare bună, revigorantă. Pregătește o ciocolată fierbinte gustoasă sau un pahar de lapte și miere, un ceai de plante sau o cafea bună.

5. Relaxare cu ploaie pe fundal

Sunetul ploii poate fi liniștitor. Prin urmare, dacă plouă la munte, poți alege să nu faci nimic: te așezi confortabil pe canapea, închizi ochii și asculți sunetul picăturilor care cad. La început, poate că vei începe să te gândești la tot felul de lucruri. Apoi, cu puțin exercițiu vei încerca să te concentrezi asupra respirației și sunetului și vei vedea ce se întâmplă.

6. Centre de wellness și spa-uri

În cele mai renumite stațiuni montane nu este neobișnuit să găsești centre de wellness și spa-uri. Deci, dacă plouă, alege să-ți petreci timpul beneficiind de saune, dușuri aromate, masaje de tot felul și multe alte forme de răsfăț pe care le vei găsi în astfel de centre.

7. Centre sportive

În plus, multe dintre aceste locații turistice sunt, de asemenea, dotate cu centre sportive de interior. Poți juca volei, fotbal, baschet, tenis de masă sau poți face fitness. Important este să eviți activitățile periculoase în aer liber, atunci când plouă. Lasă drumețiile în vârful muntelui pentru zilele cu vreme bună, nu când plouă puternic sau chiar este furtună.

8. Relaxare sau shopping

Dacă ești cazat într-un loc retras, poți petrece oricând o zi relaxantă savurând o ciocolată fierbinte și citind o carte bună. În timp ce dacă ești o persoană pasionată și dependentă de modă, vei găsi cu siguranță o modalitate de a merge în cel mai apropiat oraș, pentru a face cumpărături.

9. Expoziții și castele

Dacă sus la munte plouă, poate fi ocazia potrivită pentru a vizita muzee din zonă, expoziții, castele sau chiar peșteri. Acestea sunt activități de făcut în interior, care nu sunt afectate de puțină ploaie. Poți întreba la recepția hotelului sau la punctul turistic din zonă care sunt activitățile disponibile.

10. O nouă experiență culinară

Și nu uita de mâncarea bună: o zi ploioasă la munte este ideală pentru a te bucura de mâncarea rustică și sănătoasă de la fermele sau pensiunile montane.

My title page contents