Remedii pentru meteosensibilitate. Meteoropatia, cum să o vindeci cu câteva sfaturi simple

Remedii pentru meteosensibilitate. Meteoropatia, cum să o vindeci

Află remedii pentru meteosensibilitate sau cum să vindeci meteoropatia cu câteva sfaturi simple. Meteoropatia implică, în esență, o schimbare a dispoziției: o persoană poate fi mai sensibilă, deprimată, iritată și obosită, în funcție de vreme.

 

Persoanele meteosensibile au tendința de a lua în greutate, deoarece starea de apatie și diverse frici cresc. Iar ca urmare a acestei stări, apare consumul crescut de alimente cu conținut ridicat de calorii, considerate singura sursă de bucurie și satisfacție. Consumul de alimente calorice poate fi, de asemenea, asociat cu scăderea dorinței sexuale.

Femeile sunt, de asemenea, predispuse să plângă atât de mult încât ar putea fi considerate o continuare a simptomelor premenstruale. Masajul, de exemplu, poate fi o soluție excelentă. Nu sunt necesare medicamente sau terapii, ci doar exerciții fizice mici pentru a calma anxietatea și stresul acestei probleme. Yoga sau pilates pot fi soluții optime pentru combaterea meteoropatiei. Pentru cei cărora le place să rămână în spațiu liber, un sfat bun este să încerce să facă plimbări lungi. Poate de la domiciliu până la locul de muncă, dacă distanța este scurtă.

Remedii pentru meteosensibilitate. Expunerea la soare

Este un remediu eficient pentru reîncărcarea energiei și îmbunătățirea stării de spirit și a sentimentului de bunăstare. Acasă, evită o temperatură ridicată! Încearcă să nu menții temperatura încăperii prea umedă sau prea uscată. Foarte utile pot fi remediile naturale, cum ar fi valeriana, lavanda sau cimbrul, care relaxează și calmează nervii. Apelează la ceaiuri simple și gustoase pe bază de plante. Menținerea unei alimentații sănătoase și echilibrate, bogată în fructe și legume, poate fi fundamentală nu numai pentru starea ta generală de sănătate, ci și pentru apărarea față de această stare de rău cauzată de schimbările climatice.

Remedii pentru meteosensibilitate. Efecte eficiente pentru tratarea meteoropatiei

În unele cazuri, pilulele de dormit, anxioliticele și antidepresivele sunt folosite pentru a combate stresul și anxietatea. Nimic nu poate fi mai greșit! Pentru tulburările cauzate de meteoropatie, trebuie să apelezi la remedii naturale care nu influențează excesiv sistemul nervos și nu creează niciun fel de dependență.

Infuziile și ceaiurile din plante cu proprietăți calme și relaxante sunt perfecte pentru cei ce suferă de meteosensibilitate: poți alege păducelul, mușețelul, ceaiul verde, valeriana și balsamul de lămâie. Chiar și ginsengul, lăptișorul de matcă și tonicul apicultorului sunt un remediu real. Toate sunt indicate pentru disconfortul general, oboseala și slăbiciunea fizică, care apar mai ales în timpul schimbărilor sezonului. Atunci când există o slăbire generală a sistemului imunitar.

De asemenea, o dietă variată și echilibrată este foarte importantă. Bogată în substanțe antioxidante și alimente care întăresc sistemul imunitar, contribuie la combaterea apatiei și a oboselii fizice. Dar asta nu este totul: activitatea fizică joacă un rol esențial împotriva depresiei și a stresului psihologic. Practicarea sportului, în special a exercițiilor de relaxare cum ar fi yoga și pilates (amintite și mai sus), este de fapt un excelent antidot împotriva stresului. Chiar și masajele și sesiunile de acupunctură pot fi un real ajutor pentru cei ce suferă de stres sau de pe urma schimbărilor climatice.

Folosește perdele luminoase pentru a lumina mai bine spațiile din casă și fă plimbări în timpul pauzei de masă, când ești la muncă! Seara, e bine să faci o baie caldă. Organizează excursii cu prietenii. Pe scurt, cea mai bună apărare este atacul! Chiar dacă prima dorință poate fi izolarea în casă, în singurătate, încearcă să te forțezi să fii sociabilă! Ulterior, starea ta va fi un semn de mulțumire.

My title page contents