Remedii pentru colici. 8 remedii pentru ușurarea suferinței bebelușilor

Remedii pentru colici. 8 remedii pentru ușurarea suferinței bebelușilor

Există remedii pentru colici? De fapt, colica infantilă nu este o boală cronică. Așa cum a apărut, tot așa va dispărea în jurul celor 3 – 5 luni de viață ale copilului. Până atunci, dragă mămică, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare.

Remedii pentru colici. Cauzele colicilor

Durerea dată de colici este cauzată de rapida întindere a peretelui intestinului din cauza trecerii bulelor de aer. Se cunosc puține lucruri despre cauzele colicilor, dar unele ipoteze disting cauze organice și cauze comportamentale. În primul caz este vorba despre funcția gastrointestinală anormală sau despre tulburărilor alergice legate de tipul de lapte administrat. De asemenea, colicile se raportează la alimentele mâncate de mama care alăptează. Legat de cauzele comportamentale, acestea depind de factorii de mediu, de relația mamă-copil sau de anxietatea noilor părinți.

Colica este confirmată de regula celor trei, creată de Morris A. Wessel, un pediatru american conform căruia plânsul din cauza colicilor durează cel puțin trei ore pe zi, trei zile pe săptămână, timp de cel puțin trei săptămâni.

Remedii împotriva colicilor: fii calmă!

În primul rând, nu-ți pierde răbdarea. Fii calmă și senină. Adevărat, e greu să-ți auzi copilul plângând de câteva ori pe zi și să nu poți să-l ajuți. Nu uita că bebelușii sunt afectați de orice stare a părinților și, prin urmare, este esențial ca voi să le transmiteți toată liniștea posibilă.

În plus, poți cere părerea pediatrului. Doar acesta va putea identifica cauzele posibile ale stării de rău și, dacă copilul este sănătos, probabil va fi diagnosticat cu colici.

Dar remedii? Da, există câteva.

Iată 8 remedii pentru colici:

1. Cântă-i bebelușului!

Dacă ești obosită, apelează la un cântecel pentru copii. Cântă-i ușor: chiar dacă nu se va opri din plâns, te va liniști și te va ajuta să treci mai ușor peste moment, în timp ce aștepți să se calmeze bebelușul tău.

2. Suzeta

Oferă-i suzeta (dacă o acceptă). Mulți bebeluși se calmează dacă au suzeta în gură.

3. Mai puțin lapte și mai des

În unele cazuri, hrănirea copilului mai des și în cantitate mai mică îl poate ajuta să se simtă mai bine. După hrănire, dacă situația este la fel, ține bebelușul într-o poziție cât mai verticală și ajută-l întotdeauna să regurgiteze.

4. Leagănă bebelușul

Balansează-l așezat pe o pernă pe picioarele tale sau pune-l într-un leagăn. Poți scoate bebelușul chiar la plimbare, dacă vremea permite. Îl va ajuta să se relaxeze.

5. Muzică

Pune în camera bebelușului muzică clasică sau muzică cu sunetele naturii. De asemenea, îl va ajuta să se relaxeze.

6. Masaj – unul dintre cele câteva remedii pentru colici

După ce i-ai făcut o baie caldă, masează copilul ușor, în special pe burtă, cu mișcări circulare sau masează-l pe spate, întotdeauna cu o mișcare circulară.

7. Dieta

Dacă, împreună cu medicul pediatru, bănuiești că are colici ca o reacție alergică, poți încerca să îți controlezi dieta. Vei evita să consumi ciocolată, alimente care conțin cofeină și pe cele care, în general, cel puțin pentru un timp ar putea crea o reacție alergică. Pe de altă parte, teoria conform căreia leguminoasele, broccoli, varza și toate legumele care cresc producția de gaz intestinal la mamă ar trebui, de asemenea, eliminate nu este prezentată de niciun studiu valabil. Cu excepția cazurilor în care acestea provoacă disconfort mamei însăși. Dacă folosești biberoane, încearcă să înlocuiești tipul de tetină.

8. Fermenți lactici

Conform numeroaselor cercetări, aportul de probiotice, care ajută la menținerea echilibrului natural al florei bacteriene, poate atenua colicile. Dar consultă întotdeauna medicul pediatru!

My title page contents