Temperatura în camera bebelușului

Majoritatea oamenilor nu acordă o atenție deosebită temperaturii și umidității din casa în care trăiesc. Când există un bebeluș, lucrurile se schimbă și chiar e musai să se verifice temperatura camerei, pentru ca astfel, copilul să crească sănătos.

 

Termoreglarea este funcția fiziologică care ne permite să menținem un echilibru între producerea și pierderea de căldură. Astfel încât temperatura corpului este stabilizată într-un interval de temperatură de „normal“ (între 36,5 și 37,5 C º). Temperatura unui nou-născut, însă, este diferită de cea a unui adult.

Copiii, în primele luni de viață, sunt mult mai sensibili la schimbările de temperatură, deoarece termoreglarea lor este încă imatură. Schimbările bruște ale temperaturii sau un mediu prea rece sau prea cald pot, prin urmare, să afecteze bunăstarea lor în interiorul camerei.

Care este temperatura ideală din cameră pentru nou-născuți?

Temperatura trebuie să fie între 20 și 24 de grade Celsius în timpul zilei și între 18 și 20 de grade pe timp de noapte. Dacă nu în toată casa, cel puțin în camera unde dorm aceștia.

Pentru a reîmprospăta casa pe timp de toamnă și iarnă, deschizi ferestrele. O acțiune pe care ar trebui să o faci în fiecare zi, pentru schimbarea aerului. În cazul zilelor foarte reci, când există o diferență semnificativă între aerul din interiorul casei și cel din exterior, deschizi ferestrele camerelor în timp ce bebelușul nu se află acolo. Apoi le închizi înainte de a reveni cu el în cameră.

Care este nivelul ideal de umiditate din casă pentru nou-născuți?

Nivelul ideal de umiditate pentru un nou-născut este de aproximativ 30% -50%. 

Ce să faci dacă aerul din casă este prea uscat sau prea umed pentru un nou-născut?

Un mediu prea uscat poate irita membranele mucoase (nas și gât) și pielea copilului. În cazurile severe, poate provoca astm și tuse. Este foarte important să se mențină nivelul corect al umidității atât în ​​timpul verii, cât și în timpul iernii.

Pentru a face acest lucru există umidificatoare, aparate care – odată umplute cu apă  produc vapori de apă pentru a regla nivelul de umiditate al unei încăperi.

Datorită umidificatorului, bebelușul se va odihni mai bine. Va respira mult mai ușor și va avea un risc mai redus de a prezenta probleme de piele legate de un mediu uscat. O mulțime de umidificatoare sunt echipate cu un temporizator. Astfel încât, să putem decide dacă dorim să rămână în funcțiune toată noaptea sau doar pentru o anumită perioadă de timp.

Ce se întâmplă dacă, pe de altă parte, mediul acasă este prea umed? În aceste cazuri, dezumidificatoarele sunt dispozitivele noastre de salvare, dispozitive care „usucă” mediul prin colectarea excesului de apă într-un rezervor intern.

Cum să îmbraci copilul în așa fel încât să nu-i fie prea cald sau prea rece?

Pentru termoreglarea copiilor, temperatura și umiditatea mediului în care stau aceștia, joacă un rol important. Și hainele pe care le poartă contribuie la confortul sau disconfortul lor.

Dacă vei îmbrăca copilul prea gros, se poate produce un dezechilibru între temperatura ambiantă și cea a corpului. Ca materiale, de preferat sunt cele din bumbac sau cele respirabile. Dacă îi e prea cald copilului, vei observa că are fruntea transpirată. Chiar și fără să fi făcut mișcare. Sau dacă are o față roșie (în acest caz, îi scoți un strat de haine).

Cum să știi dacă îi este frig? Primul lucru pe care ar trebui să-l faci, este să-i atingi mâinile sau picioarele. Totuși ele tind să se răcească, chiar și când nu-i e frig copilului. Alte zone care te ajută să afli dacă este cazul să-l îmbraci mai gros sunt: gâtul, abdomenul și buzele. Dacă sunt reci, probabil că bebelușului îi este frig.

Când copiii nu vorbesc și sunt foarte mici, poate fi dificil de înțeles dacă le este cald sau frig. De cele mai multe ori, instinctul de mamă te ajută să înțelegi cum stau lucrurile.

My title page contents