Alergii de toamnă la copii. Cauzele alergiilor de toamnă

Alergii de toamnă la copii

Pentru persoanele alergice nu este nevoie de un anotimp anume pentru a se confrunta cu o problemă de sănătate. Practic, oricând ceva le poate crea probleme și declanșa o reacțíe alergică. Cu toate că toamna florile încetează să mai înflorească (cu mici excepții), iarba se oprește din creștere și se usucă și nici praful nu mai înregistrează cote alarmante, alergiile nu dispar, iar disconfortul creat nu este unul mai blând.

 

De ce se declanșează alergii și toamna?

În octombrie și noiembrie avem de-a face cu un climat cald-umed, un mediu ideal pentru răspândirea polenilor în aer. De multe ori poate chiar mai mult decât primăvara. Diferența de temperatură între orele de noapte 7-10 ° și 15-20 ° ziua declanșează înflorirea unor plante, precum ambrozia. Acarienii și polenul din florile toamnei, poluarea aerului, toate conduc către un sindrom alergic manifestat prin strănut și mâncărime. Cel mai mult au de suferit copiii.

Simptome

Alergiile de toamnă se manifestă prin simptome tipice, care constau din secreții nazale abundente, strănut și tuse, precum și în ochii umezi. Imaginea simptomatică este caracteristică tuturor reacțiilor alergice. Se crede adesea că acestea din urmă apar mai frecvent primăvara. Totuși, chiar și toamna provoacă rinită alergică. Există diverse cauze care stau la baza acesteia reacții alergice, cum ar fi polenul, mucegaiul sau praful. Tratament adecvat constă în utilizarea de antihistaminice și corticosteroizi. De asemenea, se poate declanșa astmul bronșic, o afecțiune în care căile respiratorii se micșorează, astfel încât respirația devine dificilă.

Uneori pot apărea și reacții alimentare. Persoanele alergice la polen trebuie, de asemenea, să fie atente cu privire la fructele pe care le consumă. Se poate declanșa mâncărime a gurii, dar și stări de greață, vărsături, urticarie, crampe abdominale și diaree.

Cauze

Cauzele alergiilor de toamnă pot fi variate. Toamna, cel mai periculos alergen este ambrozia. Polenizarea acestei plante începe în august, dar poate dura chiar și până în toamnă. Printre altele, nu trebuie uitat că polenul ambroziei, purtat de vânt, poate călători și pe distanțe lungi.

O altă cauză este reprezentată de mucegai, atât cel care se formează în medii interne, cât și cel din exterior. Atenție, de asemenea, la acarienii de praf, care se pot răspândi în casă, când, odată cu prima răcire, este pornit sistemul de încălzire.

Remedii

Există remedii împotriva alergiilor în toamnă, care se referă în principal la o strategie de prevenire. Mai întâi de toate, este important să stați în interior, pentru a evita expunerea la alergeni.

Înainte de a utiliza sistemul de încălzire, se recomandă curățarea conductelor de aer și schimbarea filtrelor. Există, de asemenea, filtre antialergice speciale. În plus, sistemele de filtrare înalte pot elimina și mucegaiurile. Nu uitați să utilizați un umidificator, astfel încât aerul să poată fi păstrat corespunzător umed.

Pentru a evita alergiile alimentare, trebuie să verificați cu atenție ingredientele din care sunt alcătuite produsele alimentare. În cazul copiilor care merg la școală și mănâncă la cantină, persoanele care se ocupă de mese trebuie să fie bine informate despre posibilele reacții alergice ale copiilor.

 

 

My title page contents