De ce se îngrașă părul. Ce și cum greșești în rutina de îngrijire

Mulți dintre noi ne luptăm cu faptul că trebuie să ne spălăm părul în fiecare zi pentru că devine gras. Dar să ajungem la rădăcina problemei este mai important decât să păstrăm aparențele. Așa cum mai important este să aflăm de ce se îngrașă părul decât să îl agresăm.

 

Probabil că, cel puțin o dată, am catalogat greșit o persoană numai pentru că avea părul gras. Da, este adevărat, un păr gras creează impresia de neglijență. Dar nu întotdeauna așa stau lucrurile, iar cel în cauză este pe nedrept stigmatizat. Haideți să aflăm de ce se îngrașă părul și ce este de făcut.

De ce se îngrașă părul

Unele cauze ale îngrășării părului sunt independente de obiceiurile noastre. Așa că nu avem nicio vină. Însă există unul care contribuie semnificativ la acest aspect. Ne referim la obiceiul de a ne trece mâna prin păr în mod constant. De plictiseală, pentru a flirta sau pentru că gestul este un automatism dobândit. Așa că STOP acestui obicei!

Te speli prea des pe cap

Da, motivul pentru care te speli des pe cap este să cureți grăsimea. Dar, ce să vezi, nu te ajută cu nimic. Șamponarea zilnică îndepărtează uleiurile naturale ale scalpului, iar el se încrâncenează să producă cantități mai mari. Rezistă tentației și spală-te pe păr de numai 2-3 ori pe săptămână, nu zilnic. Părul tău îți va mulțumi. Pe termen lung.

Folosești prea mult balsam

Fii prudentă cu balsamul. Este posibil să aplici unul nepotrivit tipului tău de păr. Sau să nu îl folosești în mod corect. Evită să îți pui balsam pe toată lungimea părului. Corect este să îl aplici numai pe vârfuri. Dacă aplici și la rădăcină, nu te mai mira că se îngrașă atât de repede.

Îți periezi părul excesiv

Este adevărat că despre periaj se spune că întreține frumusețea părului. Dar ține cont și de faptul că în acest fel, cu acest… tratament, îi stimulezi producția de ulei natural a scalpului. Una este un păr sănătos și lucios, alta este unul gras…

Nu cureți periodic peria de păr

Peria ta poate fi un depozit care găzduiește resturi de produse de styling, de la spumă și ulei de păr până la gel și fixativ. Acumularea lor în perie și învechirea lor îți aduc mari deservicii. Astfel, de câte ori îți periezi părul, de fapt mai mult îl murdărești și îmbâcsești decât îl cureți. Spală peria în mod corespunzător, regulat.

Peria este plină de păr

O perie plină de păr (mai cu seamă dacă părul este gras) este instrumentul prin care transferi grăsimea. Din firele de păr căzute la cele vii, de pe cap.

Folosești produse de styling necorespunzătoare

Nu este exclus să ai în baie o mulțime de produse de styling, dar nu cele potrivite tipului tău de păr. Folosește-le doar pe cele care sunt dedicate particularităților părului tău. Nu te lăsa amăgită de reclamele care îți promit un păr strălucitor, hidratat sau plin de volum. Pot ascunde capcane. Folosește-le strict pe cele pentru păr gras. Atât de simplu…

Cere ajutorul unui specialist

Poate că în ciuda eforturilor tale nu ai reușit să ajungi la un rezultat bun. Este cazul să te adresezi unui dermatolog. E posibil ca secreția de uleiuri naturale ale scalpului tău să aibă cauze de ordin medical. Cum este la fel de posibil ca dermatologul să te îndrume către un endocrionolog.

My title page contents