Tenul acneic: 8 greșeli pe care să nu le faci

Descoperă ce greșeli să nu faci, dacă ai tenul acneic. Acneea reprezintă o afecțiune inflamatorie cronică care implică multe probleme ale pielii. Pentru a fi vindecată are nevoie de tratamente dermatologice. De asemenea, pentru a evita ca acneea să recidiveze, este necesar să fie păstrată constant rutina de frumusețe, evitând simplele greșeli care pot fi comise atât de ușor uneori.

A acorda puțină atenție gesturilor pe care le faci în fiecare zi, cum ar fi spălarea feței, te va împiedica să faci unele greșeli dăunătoare pielii. Mai ales dacă aceasta este predispusă la acnee.

Contrar credinței populare, acneea nu este o problemă doar pentru adolescenți, ci și pentru mulți adulți. Apare în principal în zonele bogate în glande sebacee, cum ar fi zona T a feței. Este, de fapt, un proces inflamator care afectează glandele pilosebacee și foliculii de păr. Pielea produce exces de sebum care înfundă porii pielii, determinând dezvoltarea bacteriilor responsabile de apariția punctelor negre și a coșurilor.

Factorii care cauzează acneea

Cauzele care duc la apariția acneei pot fi de diferite origini: predispoziție genetică, hormonală (ciclul menstrual, adolescență, sarcină, sindromul ovarului polichistic…), dar pot contribui și stresul, anxietatea, tensiunea, consumul unor medicamente și utilizarea produselor cosmetice comedogenice, adică cele care facilitează obstrucția foliculilor de păr.

Există diferite tipuri de acnee, în funcție de tipul de leziune. De reținut: întotdeauna este indicat să contactezi un dermatolog, care îți poate recomanda cel mai potrivit tratament.

Iată câteva sfaturi pentru a evita greșelile care pot înrăutăți situația!

Tenul acneic și principalele greșeli pe care le faci:

1. Atingi coșurile

Adesea, instinctiv, ai tendința să atingi coșurile și petele de pe față. În felul acesta, transferi germeni, praf și multe altele pe față. Nu uita că mâinile tale sunt adesea murdare și, prin urmare, sursă declanșatoare de infecție.

2. Storci coșurile albe

Cu toții avem tentația de a îndepărta coșurile inestetice cu vârf alb, dar trebuie neapărat să te abții, dacă nu vrei să ca petele să se răspândească pe alte zone ale feței.

În plus, stoarcerea coșurilor traumatizează pielea, declanșând un întreg proces care duce la formarea unei cicatrici sau a unei pete pe piele. Ai răbdare! Coșul se va usca de la sine, lăsând în urmă o simplă crustă.

3. Nu îți cureți fața

Curățarea zilnică este foarte importantă și, prin urmare, este o mare greșeală să nu o faci. Dacă suferi de acnee, trebuie să optezi pentru produse cosmetice fără ulei, care nu hrănesc ocluzia existentă în foliculul sebaceu, agravând inflamația. Utilizarea așa-ziselor cosmeceutice (produse încadrate între medicamente și cosmetice), are și astăzi o mare importanță.

4. Nu utilizezi cremă hidratantă atunci când ai tenul acneic

Este greșit să crezi că dacă ai tenul gras, nu ai nevoie de cremă hidratantă. Singura grijă este să alegi produsul potrivit tipului tău de piele.

5. Nu te demachiezi

În realitate, acest lucru este greșit pentru toată lumea, în special pentru persoanele cu acnee. Dacă nu te demachiezi, acest lucru va facilita trecerea, prin pori, a tuturor impurităților acumulate în timpul zilei.

6. Folosești creme hidratante bogate

Pielea acneică de bază nu are nevoie de hidratare suplimentară. Chiar și atunci când stratul de suprafață pare uscat, este întotdeauna bine să eviți o hrănire suplimentară care, în aceste cazuri, înfunda porii provocând o creștere exponențială a coșurilor și punctelor negre.

7. Folosești săpun cu sulf și săpun blând

Săpunul cu sulf, introdus în îngrijirea zilnică a tenului ar putea fi soluția pentru tratarea acneei. Aceasta deoarece, în ​​primele zile de utilizare, pielea este mai puțin strălucitoare și exfoliată. Totuși deteriorarea se vede pe termen lung, odată cu îngroșarea epidermei.

Utilizarea săpunului neutru, pe de altă parte, este puternic descurajată. Atunci când produsul intră în contact cu apa, acesta devine alcalin, destabilizand în consecință pH-ul ușor acid al pielii.

8. Folosești creme pe bază de cortizon

Utilizarea cremelor cu cortizon, dacă nu sunt prescrise de medicul dermatolog, în cele mai severe forme de acnee, trebuie evitată pentru că nu poate decât să înrăutățească situația. De fapt, după utilizare, apar recidive neplăcute care cresc cantitatea de comedoane din care se dezvoltă coșurile și inflamația.

 

 

 

My title page contents