Cum să ameliorezi durerile menstruale? Cele mai eficiente 5 remedii

Cum să ameliorezi durerile menstruale? Menstruația este adesea însoțită de diverse dureri, precum cefalee, dureri de spate și dureri de burtă, una dintre tulburările cele mai asociate cu ciclul menstrual. Acest simptom este cunoscut și sub denumirea de dismenoree. Să vedem împreună în ce constă și ce remedii naturiste ne pot ajuta să facem față menstruației dureroase.

Dureri de burtă, dureri de spate, greață, diaree, sâni tensionați, oboseală, nervozitate și amețeli. Acestea sunt doar câteva dintre simptomele care pot afecta adesea femeile în perioada menstruală.

Cu toate acestea, durerile menstruale nu sunt la fel pentru toată lumea. Unele femei se simt complet afectate/copleșite de simptomele menstruale, în timp ce altele nu au niciun simptom. Dacă nu știi cum să ameliorezi durerile menstruale, iată 5 remedii pentru a-ți alina corpul.

5 remedii eficiente împotriva simptomelor menstruale

Medicamentele nu trebuie să fie neapărat singura sursă de ameliorare pentru ameliorarea simptomelor menstruale. De fapt, există câteva remedii care pot aduce beneficii și ar putea rezolva supărările ciclului. Iată 5:

Apă fierbinte

Un remediu excelent pentru ameliorarea durerilor menstruale constă în punerea unei sticle cu apă fierbinte pe abdomenul inferior sau să faci o baie fierbinte. De fapt, căldura relaxează mușchii și scade intensitatea crampelor, oferindu-ți, de asemenea, o senzație imediată de bine. În plus, în comerț se găsesc plasturi special concepuți pentru a oferi căldură zonei abdominale, odată ce sunt aplicați.

Lemn dulce

Lemnul dulce, dacă este luat în mod regulat, mai ales în perioada dinaintea ciclului menstrual, poate reduce durerea provocată de crampe. În plus, aduce și numeroase beneficii sistemului digestiv. Va ajuta la reglarea tranzitului intestinal și astfel te vei simți mai puțin balonată.

Magneziu

Dacă printre simptome te confrunți și cu o stare de nervozitate, iar starea ta de spirit nu este cea mai bună, poți încerca să iei magneziu. Acesta este un oligoelement, bun prieten al dispoziției, care ajută și la restabilirea ritmului somn-veghe.

Extracte naturale

Pe lângă lemn dulce, alte extracte naturale pot oferi, de asemenea, o stare de ușurare și relaxare în timpul ciclului menstrual. Unele dintre acestea sunt verbena, angelica, pelinul, mușețelul și balsamul de lămâie. Aceste extracte ameliorează durerile menstruale și relaxează corpul.

Bea ceva fierbinte!

Pe lângă băile fierbinți și sticlele cu apă fierbinte aplicate pe abdomen, consumul de ceva fierbinte poate ajuta și la ameliorarea durerilor menstruale. Încearcă o supă fierbinte, lapte, infuzii și ceaiuri din plante. Toate ferbinți!

 

My title page contents