Tipuri de anestezii care te scapă de frica de dentist

Tipuri de anestezii care te scapă de frica de dentist

Tipuri de anestezii care te scapă de frica de dentist – Frica reprezintă un sentiment firesc, pe care îl regăsim în fiecare dintre noi și nu întâmplător. Ea vine în ajutorul nostru ca să ne protejeze organismul de nenumărate lucruri care ne-ar putea dauna.

Frica are valențe pozitive. Alături de aceasta, noxele sociale, ritmul alert de viață, munca și presiunea la care ne supunem continuu, toate acestea adaugă nenumărate frici, care ne parazitează pur și simplu. În acest fel, dezvoltăm teama de a nu reuși, de a nu performa suficient, frica de a nu fi acceptat sau de a nu fi la înălțime, de a fi dezamăgit sau de a dezamăgi, frica de singurătate, de boală.

De multe dintre acestea nu mai suntem conștienți, tocmai de aceea ne limitează potențialul creativ, ne gâtuie bucuriile și chiar puterea de a fi fericiți, ne cenzurează momentele bune și ne trag în jos când am putea fi într-un avânt, euforici și împliniți.

Dr. Lorelei Nassar, specialist în chirurgie și implantologie spune: „insist și îi rog pe pacienții mei, pe toți prietenii sau oamenii cu care stau de vorbă, să se elibereze de orice temere. Avem instrumente cu care îi putem ajuta. De la terapie individuală cu psihoterapeut, terapie de lungă sau de scurtă durată, țintită pe rezolvarea unei probleme specifice, până la orice alt demers de mindfulness, rugăciune sau terapii alternative, care pot duce la desensibilizare și dispariția fricii, mai ales cea de dentist.”

Tipuri de anestezii care te scapă de frica de dentist

  • În clinica noastră există o gamă foarte largă de mijloace prin care putem veni în ajutorul pacienților cu fobie dentară precum hipnoza medicală, aplicată numai de către medicul stomatolog sau de un psiholog certificat, în timpul și în sprijinul tratamentului dentar”, punctează medicul Nassar.
  • La Clinica de Implantologie Dr. Nassar, folosim totodată, cu foarte mare succes, și gazul ilariant – N02, care se află în uz ca și anxiolitic și analgezic în chirurgie, ginecologie și stomatologie. Este vorba despre un gaz inert, care se elimină din corp exact așa cum intră și se administrează printr-o mască, împreună cu oxigen. El scade sensibil pragul de frică și durere și uneori provoacă râsul, de aceea este și denumit „gaz ilariant”, fiind adoptat în State Unite la petreceri, pentru buna dispoziție și entertainment.
  • Progresiv, la noi în clinică, utilizăm și sedarea intravenoasă, la pacienții cu frică mai mare. Genul acesta de sedare este administrat numai de către un medic anestezist, care injectează pacientului o doză de medicamente, intra-venos. Acestea îl fac să adoarmă ușor, timp în care el este însă conștient și poate colabora cu noi„, adaugă dr. Nassar.
  • În cazul unei fobii avansate, există anestezia generală. „Ea se realizează cu intubare în mediu spitalicesc, deoarece pacientul trebuie să rămână sub supraveghere o zi după aceea. În acest caz, el nu își păstrează starea de conștiență, astfel încât se pot realiza intervenții complexe.”, adaugă specialistul în chirurgie și implantologie.

Deși există multe tipuri de anestezii ce par mai adaptate epocii noastre, fiind rapide și eficiente, recomand totuși un acces mai delicat, prin terapie și desensibilizare treptată. Acestea ne vor ajuta să scăpăm definitiv de frica de dentist.”,  încheie dr. Nassar.

Vino cu încredere la Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar. Te așteptăm pe str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1, București, sau trimite-ne un mail la contact@drnassar.ro!

www.drnassar.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My title page contents