12 simptome ADHD la adulți: cum să le recunoști?

12 simptome ADHD la adulți: cum să le recunoști? Care sunt principalele semne ale ADHD la adulți? ADHD este o afecțiune mai frecventă la copii, dar uneori această afecțiune continuă să interfereze cu viața de zi cu zi la vârsta adultă. Vrei să știi cum să o recunoști și care pot fi consecințele ADHD la adulți?

În primul rând, este necesară o definiție pentru a înțelege exact despre ce vorbim.

Ce este ADHD?

În primul rând, ADHD nu înseamnă pur și simplu să fii puțin distras sau să fii o persoană deosebit de activă. Există o mare diferență între aceasta și patologia reală. Este, de fapt, o patologie capabilă să atingă niveluri de severitate care pot fi dezactivate pentru pacient, iar acest lucru o deosebește, fără îndoială, de o stare normală.

ADHD este tulburarea de deficit de atenție / hiperactivitate, numită așa pentru că se prezintă ca un model constant și omniprezent de comportament care afectează mai multe domenii ale vieții. Ambele componente sau doar una dintre următoarele pot fi prezente în grade diferite:

  • lipsa atenției;
    hiperactivitate și comportamente impulsive.

Prin urmare, la nivel practic, ne putem confrunta cu multe imagini diferite, cu pacienți care pot prezenta dificultăți de diferite tipuri.

Acestea încep de obicei să apară în primii ani de școală elementară, când cerințele cognitive și disciplinare cresc considerabil. Dar nu se întâmplă ca totul să se rezolve spontan pe măsură ce copilul crește. Modelul suferă modificări, dar problema poate persista chiar și în adolescență și există chiar și adulți care prezintă ADHD. Cum să o recunoaștem?

12 simptome ADHD la adulți: Adulții cu ADHD pot prezenta următoarele simptome:

Lipsa de concentrare

Incapacitatea de a acorda o atenție susținută depășește adesea dificultatea de a acorda atenție în anumite situații. De fapt, aceste probleme de atenție implică adesea incapacitatea de a îndeplini anumite sarcini, fiind excesiv și ușor distras și chiar dificultăți în urmărirea altora în conversație.

Dezorganizare

De asemenea, dintre cele mai frecvente simptome ale ADHD la adulți este lipsa de organizare, ceea ce poate duce la dificultăți în urmărirea sarcinilor și în cunoașterea priorităților.

Incapacitatea de a gestiona timpul

ADHD la adulți poate însemna, de asemenea, dificultăți în gestionarea eficientă a timpului și a programelor. Acest lucru duce la o amânare mare, la întârzierea evenimentelor sau chiar la ignorarea sarcinilor considerate plictisitoare.

Uitare frecventă

Tulburările de atenție la adulți ajung, de asemenea, să afecteze capacitatea persoanei de a-și aminti anumite informații importante. Uitarea frecventă poate afecta relațiile cu ceilalți și munca.

Atitudinea impulsivă

Chiar și impulsivitatea este unul dintre cele mai frecvente semne de ADHD la adulți. Acest comportament se poate manifesta în anumite atitudini, cum ar fi: întreruperea altora în timpul unei conversații, acționarea fără să se gândească la consecințe sau chiar să ajungă să aibă atitudini sociale inadecvate în anumite ocazii. De fapt, acest simptom al ADHD poate fi detectat și prin obiceiurile dobândite. În multe ocazii, adulții cu ADHD se pot angaja în cumpărături compulsive, cumpărând chiar articole pe care nu și le pot permite.

Schimbări emoționale constante

Adulții cu ADHD pot suferi de schimbări emoționale frecvente din cauza efectului altor simptome ADHD. Dimpotrivă, ei tind să se plictisească mai ușor și să caute emoții puternice dintr-un capriciu.

Stimă de sine scăzută

În multe cazuri, persoanele cu ADHD care nu au primit un diagnostic în copilărie pot ajunge să fie hipercritice cu ele însele, deoarece în copilărie au fost adesea pedepsite pentru problemele lor de atenție. Atât de mult încât adulții cu ADHD pot ajunge să vadă aceste dificultăți ca eșecuri personale sau rezultate slabe. Ceea ce îi poate determina să se vadă într-o lumină negativă.

Lipsa motivației

Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le au persoanele cu ADHD este lipsa motivației. Acest lucru este strâns legat de dificultatea concentrării și de cea a îndeplinirii anumitor sarcini.

Comportamente anxioase

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție îi determină adesea pe adulți să experimenteze că gândurile din capul lor nu se opresc niciodată. Adesea, mintea lor tinde să repete evenimente tulburătoare în mod repetat.

Oboseala

Adulții cu ADHD suferă adesea de oboseală din cauza hiperactivității, a problemelor de somn rezultate și a efortului constant.

Probleme de relație

Tulburarea de deficit de atenție / hiperactivitate la adulți afectează, de asemenea, legătura cu ceilalți. De multe ori, acest lucru se întâmplă deoarece adulții cu ADHD tind să vorbească mai presus de ceilalți, să nu acorde atenție cuvintelor altora și chiar să se plictisească ușor în timpul conversațiilor.

Abuzul de substanțe

Deși acest simptom nu afectează de obicei toți adulții cu ADHD, studiile indică faptul că persoanele cu ADHD sunt adesea mai predispuse decât altele să abuzeze de droguri sau de alcool. Fac asta în încercarea de a atenua unele dintre simptomele legate de ADHD.

 

My title page contents