Gourmet

Raiul pe pamant – Tiramisu

Daca atunci cand te trezesti dimineata, visezi sa fii la Roma, fa-ti un espresso. Daca vrei sa fii in Rai, ia o gura de tiramisu. Si, ai reusit!

 

Ingrediente:

  • Mascarpone -500g
  • Piscoturi -500g
  • Oua -4 buc
  • Zahar -7 linguri
  • Cafea -250ml
  • Amaretto -3 linguri
  • Esenta de rom
  • Cacao

Mod de preparare:

[badge style=”blue”]1. [/badge]Separa ouale, bate galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana cand acesta se va topi.
[badge style=”red”]2.[/badge] Adauga mascarpone peste galbenusurile batute si omogenizeaza aceasta compozitie.
[badge style=”green”]3. [/badge]Bate albusrile de ou cu putina sare si la final adauga 3 linguri de zahar.

Trebuie sa folosesti oua de cea mai buna calitate. Inainte sa te apuci de tiramisu, scoate ouale de la frigider si lasa-le la temperatura camerei.

[badge style=”yellow”]4.[/badge] Incorporeaza albusurile peste compozitia de mai sus (galbenusri si mascarpone). La final adauga un strop de Amaretto si putina esenta de rom.
[badge style=”purple”]5.[/badge] Cafeaua trebuie sa fie tare, fara zat, si lasata la racit. In cafea adauga 1 lingura de zahar si putin Amaretto.Dupa ce s-a racit cafeaua, incorporeaza piscoturile unul cate unul. Nu trebuie sa le lasi mai mult de 1 secunda, altfel ele se vor insiropa foarte tare.
[badge style=”grass”]6.[/badge] La baza vasului(paharului) pune piscoturile, apoi stratul de crema, urmat de piscoturi si deasupra crema, peste care pune cacao din abundenta,
[badge style=”pink”]7.[/badge] Trebuie sa ai rabdare si sa lasi prajitura la frigider 6-7 ore, pentru a se inmuia foarte bine.

 

foto Shutterstock.com

Related Articles

Back to top button