Sarbatorile de iarna sunt fara doar si poate inmiresmate. Pana si gerul miroase intr-un mod particular. Pentru ca iarna e magica. Iata 3 condimente specifice sarbatorilor cu proprietati vindecatoare.
Condimentele isi fac loc in toate preparatele, dulci sau sarate, si simturile sunt si ele in sarbatoare. Si nu doar ele, ci intreg organismul beneficiaza de pe urma acestui rasfat gustativ.
Citeste mai jos despre 3 condimente specifice sarbatorilor, care sprijina digestia si te vor ajuta sa te bucuri de mese imbelsugate alaturi de familie si prieteni.
Scortisoara
Scortisoara amplifica senzatia de caldura, imbunatateste circulatia si sprijina digestia, in special a alimentelor grele, bogate in grasimi. De asemenea, previne debutul racelilor. Daca tusesti, te doare in gat sau esti racita, adauga scortisoara in alimente pentru a accelera procesul de vindecare. Scortisoara dizolva mucusul si ajuta la vindecarea tusei iritante si congestiei bronsice.
Nucsoara
Nucsoara este un ajutor de nadejde pentru digestie. In mod traditional, se adauga in sosuri cu smantana si branza, preparate cu ou sau deserturi. Aceasta sprijina cu succes digestia mancarurilor grele, care contin lactate si implicit grasimi, specifice meselor de sarbatori.
Chiar daca nu face parte din bucataria noastra traditionala, incearca sa adaptezi retetele si sa ii faci loc intre ingrediente. Este un condiment cu care vrei sa te imprietenesti, in special in perioada sarbatorilor, cand digestia este pusa la incercare.
Cuisoarele
Aroma bogata si calda a acestui condiment ofera un accent placut preparatelor dulci, in special biscuitilor si tartelor sau placintelor.
Asemenea scortisoarei, cuisoarele reprezinta o modalitate foarte buna de a impiedica formarea de mucus. Acestea au proprietatea de a curata sinusurile, reduc inflamatia si imbunatatesc digestia.
(informatii inspirate de mindbodygreen.com)