7 beneficii ale păpădiei despre care poate nu știi

Descoperă 7 beneficii ale păpădiei despre care poate nu știi! Unele studii sugerează că păpădia poate promova sănătatea în multe feluri. Păpădia, în general, este considerată o buruiană. Cu toate acestea, având în vedere utilizarea sa pe scară largă în tradiția populară, au fost efectuate studii asupra posibilelor sale beneficii pentru sănătate.

Consumul acestei plante are loc mai ales sub formă de infuzii. Late cu regularitate, acestea ar trebui să favorizeze buna funcționare a organismului. În plus, este folosită de unele persoane pentru a calma simptomele anumitor boli. Totuși, în acest din urmă caz, consumul trebuie supravegheat de medic. Mai ales în asociere cu un tratament farmaceutic. Nu uita că plantele pot interacționa cu medicamentele și pot provoca efecte secundare. Remediile pe bază de plante nu trebuie să înlocuiască niciodată tratamentul medical. În schimb, păpădia poate fi folosită ca o completare pentru promovarea stării de bine.

Ce spune știința despre beneficiile păpădiei asupra sănătății?

Până în prezent, cercetările au arătat că păpădia este o plantă ai cărei compuși (sesquiterpenlactone, fenilpropanoide, saponine, triterpenoide și polizaharide) au un efect în primul rând diuretic și digestiv care ajută la îmbunătățirea sănătății. În plus, se crede că aceste efecte sunt utile în stimularea apetitului și reducerea inflamației.

Iată 7 beneficii ale păpădiei:

1. Combate retenția de apă

Datorită proprietăților sale diuretice și antiinflamatoare, păpădia este folosită ca supliment pentru a stimula eliminarea substanțelor reziduale prin urină și, în general, a lichidelor reținute de organism. În practică, agenții săi naturali îmbunătățesc funcția rinichilor atunci când sunt consumați sub formă de infuzie de două ori pe zi.

2. Păpădia ajuta digestia

Această plantă nu are doar proprietăți digestive, dar are și un efect laxativ ușor care ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal, conform informațiilor dintr-un studiu publicat în Neurogastroenterology and Motility.

Infuzia de păpădie combinată cu o alimentație bogată în fibre și antioxidanți favorizează o bună hidratare și poate favoriza eliminarea toxinelor acumulate. De asemenea, este recomandată în caz de indigestie și flatulență, deoarece ajută la ameliorarea tulburării, fără a altera activitatea bacteriilor sănătoase.

3. Combate anemia – unul dintre cele 7 beneficii ale păpădiei

Datorită conținutului său semnificativ de minerale, precum fier, magneziu și calciu, păpădia este un bun supliment pentru a accelera recuperarea după episoadele de anemie și oboseală.

Deși sunt necesare mai multe cercetări, unele studii afirmă că păpădia poate promova formarea globulelor roșii și albe din sânge, ajutând, printre altele, la întărirea sistemului imunitar și la combaterea anemiei.

4. Îmbunătățește funcționarea ficatului

Rădăcina de păpădie este un binecunoscut protector hepatic. Îi optimizează funcționarea, previne și ameliorează problemele inflamatorii. De asemenea, reglează fluxul de bilă. Un studiu din 2017 a constatat că polizaharidele conținute de această plantă sunt benefice pentru funcționarea ficatului. Pentru a vă bucura de aceste beneficii, este indicat să luați păpădie de cel puțin 3 ori pe săptămână, preparată în infuzie.

5. Păpădia combate problemele pielii

Consumul regulat de infuzii de păpădie și aplicarea acestuia în comprese poate fi o soluție naturală pentru unele probleme ale pielii. Unele cercetări afirmă că extractele sale ajută la protejarea pielii de daunele UVB. Având în vedere proprietățile sale antiinflamatorii și cicatrizante, utilizarea păpădiei favorizează vindecarea rănilor superficiale și a alergiilor.

6. Protejează sănătatea ochilor

Cu conținutul său de nutrienți esențiali, păpădia este una dintre plantele care se pot dovedi benefice, într-un fel, pentru sănătatea ochilor. Acest lucru se datorează faptului că reduce riscul de cataractă, degenerescență oculară și alte afecțiuni. Păpădia conține luteină și zeaxantină. Două componente (pigmenți) conținute, în mare măsură, și în diverse alimente precum portocale, broccoli, porumb, sfeclă roșie și mango.

7. Ameliorează inflamația

După cum arată un studiu, pe lângă nutrienții menționați mai sus, păpădia conține componente antiinflamatoare care ajută la restabilirea echilibrului proceselor inflamatorii ale organismului.

Atenție!

Totuși, această plantă nu trebuie niciodată folosită ca tratament exclusiv pentru nicio boală.

My title page contents