7 înlocuitori naturali pentru produsele de înfrumusețare acasă

Descoperă și testează și tu 7 înlocuitori naturali pentru produsele de înfrumusețare pregătite acasă. Problemele de piele sunt frecvente, dar utilizarea produselor comerciale nu este întotdeauna soluția cea mai bună. Acestea conțin substanțe chimice nocive care pot avea efecte negative asupra pielii și sănătății pe termen lung. Astfel, utilizarea ingredientelor naturale îți poate oferi rezultate mai bune și un cost mai mic.

Aceste remedii de casă nu au efecte secundare, cu excepția alergiilor cunoscute la un anumit ingredient. În plus, pot fi adaptate în funcție de nevoile personale.

Iată 7 înlocuitori naturali pentru produsele de înfrumusețare, care sunt ușor de făcut acasă:

Hidratant natural

Uleiul de cocos este un hidratant excelent care poate trata chiar și rănile. Deoarece conține acid lauric și are proprietăți antimicrobiene și antifungice, acesta poate distruge bacteriile cauzatoare de acnee, ajutându-te să ai o piele netedă.

Cum se utilizează?

Aplici câteva picături de ulei de nucă de cocos pe piele și masezi pentru a pătrunde bine în piele și a o hidrata. Ai grijă, să nu pui prea mult ulei, pentru a evita să ai o piele grasă și încărcată. De asemenea, poți utiliza ulei de nucă de cocos ca agent de îndepărtare a machiajului.

Aplică câteva picături de ulei pe un tampon de bumbac și îndepărtează straturile de machiaj. În special, este deosebit de bun pentru îndepărtarea machiajului ochilor, deoarece uleiul de nucă de cocos nu irită ochii.

Parfum natural pregătit acasă

Parfumurile din comerț conțin mai multe substanțe chimice care îți pot afecta pielea și sănătatea. De aceea, utilizarea parfumurilor pe bază de glicerină este mai sigură, deoarece este produsă din surse naturale. În plus, poți experimenta și crea propriile mirosuri. De asemenea, poți experimenta și crea propriul parfum unic, de lungă durată.

Ingrediente necesare:

10 picături de ulei esențial

5-6 linguri de apă

1 lingură de glicerină

Procedezi așa:

Într-un castron, amesteci bine toate ingredientele. Apoi torni totul într-o sticlă goală cu pulverizator și folosești parfumul de fiecare dată când dorești și ai nevoie.

Ceară naturală

Dacă ai pielea sensibilă, atunci cunoști durerea produsă de iritațiile și erupțiile cutanate imediat după epilarea cu ceară. În timp ce o problemă dispare, cealaltă rămâne acolo! În schimb, utilizarea zahărului și a lămâii pentru epilarea cu ceară provoacă mai puține traume ale pielii, iar riscul de arsuri este mult redus. În plus, îndepărtează celulele moarte ale pielii și nu există nicio problemă de îndepărtare a reziduurilor de ceară de pe piele.

Ingrediente necesare:

1 cană de zahăr

2 linguri de suc de lămâie

2 linguri de apă

Procedezi așa:

Într-o cratiță, amesteci toate ingredientele și le încălzești pe foc până când amestecul devine de culoare maro auriu. Procesul poate dura aproximativ 10 minute.

Torni totul într-un castron și lași amestecul să se răcească. Cu un bețișor de înghețată sau cu o spatulă, aplici pe piele din acest amestec și tragi ușor în direcția creșterii părului. Când ai terminat, clătești bine locul cu apă și usuci prin tamponare.

Albire naturală pentru dinți

Albitoarele de dinți sunt folosite pentru a îndepărta petele de pe dinți și pentru a face dantura mai albă. Cu toate acestea, unii albitori conțin substanțe chimice care vă pot sensibiliza dinții. Pe de altă parte, utilizarea bicarbonatului de sodiu este o modalitate eficientă de a-ți albi dinții, deoarece ajută la îndepărtarea plăcii acumulate și a decolorării de pe suprafața dinților. Cu toate acestea, nu poate fi folosit ca înlocuitor pentru pasta de dinți, deoarece nu distruge bacteriile.

Ingrediente necesare:

1 lingură de bicarbonat de sodiu

o jumătate de lingură suc de lămâie

Procedezi așa:

Formezi o pastă amestecând bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. Aplici acest amestec pe dinți și îl lași să acționeze timp de aproximativ 2 minute. Apoi clătești bine gura cu apă.

Exfoliant facial natural

Scrubul cu zahăr și ulei de cocos este un exfoliant bun și, de asemenea, curăță porii. Proprietățile sale hidratante ajută la păstrarea umidității pielii, făcând-o netedă și moale.

Ingrediente

1 lingură ulei de cocos

2 linguri de zahăr

Procedezi așa:

Combini uleiul de nucă de cocos și zahărul într-un castron și amesteci bine.

Iei niște scrub și îlaplici pe piele.

Freci ușor cu mișcări circulare timp de un minut și clătești bine cu apă caldă.

Șampon uscat natural

Utilizarea șamponului uscat este o modalitate excelentă de a economisi timp. Utilizarea amidonului de porumb într-o zi aglomerată îți poate lăsa părul curat și fără ulei, fără a-l deteriora.

Ingrediente necesare:

2 linguri amidon de porumb

3 picături de ulei esențial (opțional)

Procedezi așa:

Amesteci amidonul de porumb și uleiul esențial (dacă este necesar) și presari amestecul pe scalp.

Este necesar să aștepți 5-6 minute pentru ca acesta să absoarbă toată umiditatea.

În acest moment, folosește o perie pentru a îndepărta excesul de praf de amidon și de ulei.

Compresă (mască) naturală pentru față

Turmericul are o gamă largă de beneficii pentru piele, deoarece conține curcumină, care are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Face pielea să strălucească, reduce acneea și poate încetini îmbătrânirea pielii. Sucul de lămâie face pielea mai strălucitoare și o luminează. În timp ce făina de grâu îndepărtează celulele moarte ale pielii, iar laptele ajută la hidratarea pielii.

Ingrediente necesare:

2 linguri făină de grâu

1 lingură de lapte sau smântână

Un sfert de lingură de turmeric

2 picături de suc de lămâie

Procedezi așa:

Combini toate ingredientele într-un castron și amesteci bine totul pentru a forma o pastă netedă.

O aplici pe față și o lași să se usuce timp de aproximativ 20 de minute.

La final, clătești bine fața cu apă proaspătă.

 

Recomandare: Înainte de a utiliza aceste produse naturale, fă mai întâi un test tip plasture pe încheietura mâinii, pentru a te asigura că nu ești sensibilă la niciunul dintre ingrediente.

My title page contents