Daca vrei un desert cu iz festiv, ia de vezi. Un desert rapid. Si foarte sanatos. De impact si super cool. Delicii albe de ciocolata. Mai exact, fructe exotice glazurate in ciocolata – physalis trase in ciocolata alba.
INGREDIENTE DELICII ALBE DE CIOCOLATA:
- Fructe de psysalis ( se gasesc in orice supermarket la caserole mici)
- O cana de caju crud
- O cana de unt de cacao topit ( 150 de grame)
- Jumatate de cana de sirop de agave sau xylitol ( zahar de mesteacan) dupa gust
- O lingurita de agar agar ( gelatina naturala)
- 2 lingurite de zeama de lamaie
- O lingurita de esenta de vanilie
- 2 linguri de fulgi de hrisca pentru efect de crant
- Optional – un pumn de zmeura/ capsuni uscate/ deshidratate. Pot fi la fel de bine – coacaze negre. Efectul vizual e grozav.
MOD DE PREPARARE DELICII ALBE DE CIOCOLATA:
- Spalati fructele de pysalis si pastrati si frunzele
- Hidratati pentru jumatate de ora caju-ul.
- Topiti pe bain marie ( aburi) untul de cacao – cam 150 de grame
- Puneti in blender toate ingredientele pe care le mixati bine bine pana obtineti o crema onctuoasa si fina.
- E nevoie sa lucrati rapid, pana nu incepe sa se intareasca.
- Daca vi se pare ca e deja un pic cam solida, adaugati una – doua linguri de apa sau de lapte vegetal ( cocos sau migdale)
- Pasul urmator – tineti fructele ( pe care le-ati spalat in prealabil) de codita, mai precis de frunzulita, si le scufundati in crema de ciocolata alba – atata timp cat ea mai e calda).
- Apoi le asezati pe un platou si le dati la frigider.
- Credeti-ne pe cuvant: ati obtinute niste mega delicii de ciocolata.
Sursa foto – Flori de cires.
Aceasta reteta are la baza indicatiile mai vechi ale Inei Todoran.