Beneficiile migdalelor: sunt hrănitoare, delicioase și versatile. Migdalele sunt originare din Orientul Mijlociu, dar Statele Unite sunt acum cel mai mare producător.
9 beneficii ale migdalelor:
1. Migdalele conțin o cantitate mare de nutrienți
Migdala este o sămânța comestibilă care crește în copacul Prunus dulcis, denumit mai frecvent migdală. Migdalele pe care le cumpărăm de obicei din magazine, nu au coajă, astfel încât fructul este vizibil. Ele pot fi crude (naturale) sau prăjite.
Beneficiile migdalelor. Migdalele au un profil nutrițional incredibil:
28 de grame (o mână mică) conțin:
Fibre: 3,5 grame;
Proteine: 6 grame;
Grăsimi: 14 grame (dintre care 9 sunt mononesaturate);
Vitamina E: 37% din doza zilnică recomandată;
Mangan: 32% din doza zilnică recomandată;
Magneziu: 20% din doza zilnică recomandată;
Ele conțin, de asemenea, o anumită cantitate de cupru, vitamina B2 (riboflavină) și fosfor;
Și doar 161 de calorii și 2,5 grame de carbohidrați digerabili.
De reținut că 10-15% dintre caloriile conținute de migdale nu sunt absorbite de organism, deoarece este prea dificil să asimileze grăsimea și să o descompună. Din păcate, migdalele sunt de asemenea, bogate în acid fitic, o substanță care se leagă de anumite minerale, împiedicând absorbția lor. Aceasta înseamnă că acea cantitate de fier, zinc și calciu pe care o poți lua din migdale este scăzută. Pentru a preveni blocarea completă a acidului fitic din absorbția mineralelor, amintește-ți întotdeauna să înmoi migdalele în apă și suc de lămâie sau apă și oțet de mere, înainte de a le consuma.
2. Beneficiile migdalelor. Migdalele sunt bogate în antioxidanți
Migdalele sunt o sursă extraordinară de antioxidanți. Antioxidanții ajută la protejarea împotriva stresului oxidativ, care poate deteriora moleculele celulare și este responsabil de îmbătrânire și de boli cum ar fi cancerul. Antioxidanții puternici conținuți în migdale sunt concentrați în principal în coaja brună. Din acest motiv, migdalele albe (fără piele) nu sunt cea mai bună alegere din punct de vedere nutrițional.
3. Migdalele sunt bogate în vitamina E, care protejează membranele celulare
Migdalele sunt principala sursă de vitamina E în lume. Cu doar 28 de grame de migdale îți asiguri 37% din doza zilnică recomandată de vitamina E. Mai multe studii au asociat o cantitate de vitamina E cu mai puține riscuri de boli de inimă, cancer și Alzheimer.
4. Beneficiile migdalelor. Migdalele ajută la menținerea nivelului zahărului din sânge
Semințele oleaginoase au puțini carbohidrați, dar multe grăsimi bune, proteine și fibre. Acest lucru le face să fie o alegere perfectă pentru diabetici. Un alt lucru care face ca migdalele să fie speciale este cantitatea de magneziu pe care o conțin. Magneziul este un mineral implicat în mai mult de 300 de procese, inclusiv controlul zahărului. Aportul curent recomandat de magneziu este de 310-420 mg. 56 de grame de migdale asigură aproape jumătate din acest aport, oferind organismului 150 mg din acest mineral important. 25-38% dintre diabeticii de tip 2 au deficit de magneziu. Acest lucru indică faptul că alimente bogate în magneziu (cum ar fi migdalele) ar putea fi benefice în prevenirea sindromului metabolic și a diabetului de tip 2.
Magneziul conținut în migdale poate, de asemenea, ajuta la scăderea tensiunii. Tensiunea arteriala este un factor cheie pentru problemele de atac de cord, accident vascular cerebral și rinichi. Deficitul de magneziu este puternic legat de problemele de tensiune arterială, în funcție de excesul de greutate sau nu. Studiile au arătat că o corectare a deficitului de magneziu poate duce la o scădere a tensiunii arteriale.
5. Migdalele pot reduce nivelurile de colesterol
Având niveluri ridicate de lipoproteine LDL (colesterol rău) în sânge este un factor de risc cunoscut pentru bolile de inimă. Un studiu cu durata de 16 săptămâni cu 65 de subiecți pre-diabetici a arătat că o dietă cu 20% din calorii extrase din migdale reduce nivelul de colesterol cu o medie de 12,4 mg/dLA. Un alt studiu a constatat că 42 de grame de migdale pe zi au redus colesterolul cu 5,3 mg / dl, menținând în același timp un colesterol HDL bun. Grupul care a consumat migdale a pierdut grăsimea abdominală.
6. Migdalele reduc senzația de foame și ajută la scăderea în greutate
Migdalele conțin puțini carbohidrați și sunt bogate în proteine și fibre. Atât proteinele, cât și fibrele sunt cunoscute pentru creșterea sațietății. Într-un studiu de 4 săptămâni care a implicat 137 de participanți, un aport zilnic de 43 de grame de migdale a redus semnificativ senzația de foame și dorința de a mânca. Numeroase alte studii susțin eficiența migdalelor în combaterea foamei. Un alt studiu efectuat pe 100 de femei supraponderale a arătat că cele care au consumat migdale, au pierdut mai mult din greutate decât cele care nu au consumat.